Crucea Roşie Covasna continuă  înscrierile  pentru o nouă  serie de cursuri de îngrijitor  bătrâni la domiciliu, persoanele interesate având la dipoziţie  încă  două zile, 14-15 noiembrie a.c., pentru a se înscrie.

 

Cursul de calificare de nivel 1, la care se pot înscrie maxim 48 de cursanţi,  are ca profesori personal medical din domeniul sănătăţii care îi  pregăteşte pe cursanţi pentru a putea oferi îngrijire de calitate vârstnicilor. După absolvirea cursului , cursanţii primesc un certificat recunoscut în toată Europa, care le oferă  posibilitatea  de a-şi găsi un loc de muncă şi în alte ţări.

„Începând cu anul 1993, până  în prezent,  am  pregătit peste 800 de persoane.Acest  curs de calificare nivel 1, autorizat,  ne susţine financiar în activitităţile noastre, pentru că ceea ce se  plăteşte pentru curs  susţine  financiar  activitatea de îngrijire a vârstnicilor.Cine parcurge acest curs,  şi dă examen, primeşte o diplomă de calificare în profesia de  îngrijitor la domiciliu, recunoscută  în toată Europa. Certificatul se eliberează  de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării” , a explicat domnul Adolf Pop, directorul filialei  Crucea Roşie Covasna.

 

Potrivit acestuia, costul cursului este de 500 de lei, cu posibilitatea de a fi plătit în rate, până la examenul de absolvire.  Pe durata de 3 luni, adică 360 de ore ale  cursului, învăţăceii vor deprinde tehnici de îngrijire, igienă corporală, tehnici de hrănire a vârstnicului şi toate procesele ce ţin de îngriijire,  de la asistente medicale care lucrează, au creat şi coordonează serviciul, inclusiv asistenţi sociali şi psiholog.

Pentru a putea să vă înscrieţi la curs nu trebuie să aveţi o condiţie specială, ci doar să fi absolvit învăţământul obligatoriu, însemnând 8 sau 10 clase, în funcţie de anul absolvirii.Mai multe detalii despre acest curs puteţi primi la numerele de telefon: 0267 313802 sau 0367 802185.

 

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail