Acţiunea de strângere de semnături pentru alocarea a 5% din PIB pentru Educaţie,  iniţiată de PDL, va continua până la sfârşitul lunii  noiembrie a.c.

Prim-vicepreşedintele PDL Covasna, Liviu Comăneci,  a declarat ieri că acţiunea de strângere de semnături pentru alocarea a 5% din PIB pentru Educaţie este în curs de desfăşurare, având ca termen limită sfârşitul lunii noiembrie. „Până în momentul de faţa s-au strâns peste 1000 de semnături, ceea ce este foarte bine”, a explicat acesta. „Fiecare guvern  e obligat prin Constituţie să dea 5% din PIB, iar până la sfârşitul lunii sigur nu se va discuta Constituţia, aşa că am decis să aşteptăm până la sfârşitul lunii să strângem mai multe semnături”, a completat Liviu Comăneci.

Acţiunea a fost demarată la începutul lunii octombrie, la nivel local fiind desfăşurată prin organizaţiile de tineret dar şi cele municipale, iar la nivel judeţean prin organizaţiile teritoriale. Chiar dacă, iniţial, s-a dorit ca în termen de şase săptămâni să se încheie campania, aceasta se va desfăşura până la sfârşitul lunii curente.

Dan M.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail