Şoferul unei ambulanţe, care se afla în misiune, a accidentat grav două persoane pe o trecere de pietoni din municipiul Târgu Secuiesc, iar una dintre victime a murit în urma impactului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin a declarat, ieri, că accidentul s-a petrecut în cursul nopţii trecute, în timp ce ambulanţa transporta un bolnav din localitatea Poian către Spitalul din Târgu Secuiesc.
Potrivit acesteia, şoferul ambulanţei nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi corect în traversarea străzii, printr-un loc marcat şi semnalizat corespunzător, iar în urma impactului o femeie a fost grav rănită şi transportată la Spitalul Judeţean Braşov, iar un bărbat a decedat.
Bolnavul aflat în Ambulanţă în momentul producerii evenimentului rutier nu a suferit leziuni în urma impactului şi a fost transportat la spital cu o altă maşină a Salvării. Poliţia precizează că Ambulanţa implicată în accident avea semnalele luminoase în funcţiune. Şoferului i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail