Consiliul local Sfântu Gheorghe va acorda şi în acest an cinci burse de excelenţă,  elevilor merituoşi din anul terminal de la unităţile de învăţământ liceal din municipiu.

Cinci elevi merituoşi aflaţi în anul terminal la unităţile de învăţământ liceal din municipiu vor fi răsplătiţi şi anul acesta de către Consiliul Local, prin acordarea a cinci burse de excelenţă pe anul 2013, fiecare în sumă de 3000 de lei. Proiectul de hotărâre a fost votat în şedinţa de ieri a CL.

Programul de sprijinire și recompensare a tinerilor merituoşi din municipiu „Bursele Sfântu Gheorghe” a fost iniţiat în 2009 de consilierul local Mădălin Guruianu. Acesta a precizat că şi anul acesta, ca şi în anii trecuţi, bursierii nu vor fi punctați doar pe baza rezultatelor la învățătură, ci și a implicării civice, acțiunile de voluntariat fiind generos recompensate în cadrul acestor burse. Potrivit calendarului, termenul limită pentru depunerea dosarelor este 13 noiembrie (a.c.).

Regulamentul proiectului poate fi găsit pe site-ul Primăriei Municipiului sau accesând link-ul: http://www.sfantugheorgheinfo.ro/edit_file/uploads/files/2012/szentgyorgyosztondij2012/Anexa_Burse_SfGheorghe_updt2012.pdf.

**

 

Mădălin Guruianu consideră că şi profesorii excelenţi din oraş ar trebui recompensaţi. El a depus în urmă cu aproximativ un an o propunere în acest sens: „Trebuie să spun din nou că eu aștept ca bursele pentru profesori să intre pe odinea de zi (…). La fel ca și la elevi, ar fi vorba de 5 cadre didactice în fiecare an, cu adevărat ieșite din comun, sau oameni care să spunem că muncesc mai mult decât ceilalți. Propunerea mea spunea că ar trebui să fie punctate nu numai rezultatele elevilor la școală, la olimpiade,  ci și implicarea acestor  profesori în organizații non-guvernamentale sau în acțiuni pe care le fac în timpul lor liber cu copiii (…)”, a explicat Mădălin Guruianu.

Potrivit acestuia, la sfârşitul anului trecut, când a propus acest proiect, în plen s-a votat amânarea lui pe motiv că nu este suficient de pregătit, iar discuţiile pe această temă nu au mai continuat: „Mi se pare anormal a nu se da o rezoluție pe un asemenea proiect de hotărâre (…) Este peste puterea mea de înțelegere de ce un an de zile am stat și am lăsat acest proiect de-o parte în condițiile în care sunt deschis și cred că merită să fie îmbunătățit și cred că trebuie să aibă discuții de fond, dar și de formă în Comisie, dar aceste discuții ar trebui să aibă loc, nu doar să fie pus la o parte și nebăgat în seamă (…) Consider că este un proiect mai mult decât necesar, mai ales în România zilelor noastre și mai ales în măsura n care Sfântu Gheorghe a știut în mod repetat în ultimii ani și a demonstrat că știe să-și prețuiască valorile, că este alături de elevii deosebiți, că poate fi alături de profesorii deosebiți sau de oamenii cu adevărat remarcabili din această comunitate”, a spus Mădălin Guruianu.

 

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail