Aproximativ 70 de persoane  au pichetat  Instituţia Prefectului judeţul Covasna, ieri la prânz,  cu scopul de a-şi face auzite nemulţumirile cu privire la introducerea noului pachet de sănătate propus de Ministerul Sănătăţii.

La acţiunea organizată de Uniunea Sindicală  Teritorială  Covasna  a CNS „Cartel Alfa” au venit angajaţi din sistemul sanitar, dar şi din alte ramuri de activitate. Potrivit declarţiilor  făcute,  aceştia îşi doresc să aibă parte de  corectitudine  şi  respect din partea guvernanţilor, lucru care nu se întâmplă în momentul de faţă. Nicolae Donescu, infirmier la Spitalul de urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” a ţinut să precizeze: „În viitor, bolnavul  are asigurare CAS, dar nu este asigurat să stea internat în spital. Plus că nu avem angajaţi în spital; suntem două persoane pe două etaje: un infirmier şi un asistent.”  La rândul său, vice-preşedintele sindicatului TESA , Lajos Păcurar, care lucrează ca brancardier,  este nemulţumit de faptul că se  vorbeşte doar  despre majorarea salariilor cadrelor medicale, nu şi a  angajaţilor  auxiliari, precum brancardieri, infirmieri, electricieni, femei de serviciu sau alţii, fără de care un spital nu poate funcţiona. „Într-o ţară în care oamenii sunt bolnavi şi nu au niciun beneficiu, ţara moare. Cu oameni bolnavi nu poţi să faci nimic”, a spus Păcurar Lajos

„Acţiunea noastră a r trebui să aibă ca efect sensibilizarea Guvernului, aşezarea la masa negocierilor şi discuţii serioase cu partenerii sociali, în sensul de a  căuta soluţii la solicitările noastre cuprinse în lista de revendicări. În rest,  o să vedem; sunt nişte solicitări ale noastre care sunt negociabile  şi care se şi negociază de fiecare dată , dar trebuie să existe un dialog social,  şi instituţia dialogului social trebuie să funcţioneze la modul serios. Deocamdată, în România doar se mimează dialogul social, din păcate”, a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bong Vilmos. Acesta ne-a asigurat că protestele vor continua dacă reacţia din partea guvernanţilor întârzie să apară.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail