Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (ADCD) Alutus”, în parteneriat cu Primăria Comunei Ozun şi Episcopia Covasnei şi Harghitei, respectiv Parohia Ortodoxă Lisnău, organizează  duminică  prima ediţie a  sărbătorii satului, Zilele Lisnăului”.

Cătălin Lazăr, preşedintele „Alutus”  ne-a spus că acest eveniment are ca scop primar găsirea de metode pentru dezvoltarea rurală a satului Lisnău-Vale, de a reuni locuitorii satului dar şi pe cei care nu mai locuiesc pe aceste meleaguri, dar  sunt născuţi în Lisnău-Vale. „Invitaţi nu vor fi doar cei din sat ci şi cei din afara satului care s-au născut aici,  şi care au trebuit să plece. Ideea este de a ne strânge şi a găsi soluţii pentru dezvoltarea rurală a satului Lisnău-Vale”, a menţionat acesta.

După participarea la  Sfânta Liturghie la biserica din Lisnău, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, la ora 12:30 va avea loc  sfinţirea unei troiţe ridicate în Lisnău-Vale. Apoi, toţi cei prezenţi sunt invitaţi să ia parte la o  agapă frăţească.

„Aşa cum această acţiune este rezultatul implicării tuturor, fără fonduri publice, aşa credem că stând la o masă şi găsind soluţii ele vor fi la fel de viabile, la fel de practice şi la fel de vizibile ca această iniţiativă. Noi asta am vrut să arătăm tuturor începând cu autoritatea locală şi terminând cu forurile statului, că potenţial există, oamenii vor, numai trebuie să fie responsabilizaţi. Nicio strategie din lumea asta nu  va fi viabilă dacă nu ia în calcul omul. Totodată, dorim să nu uităm de unde am plecat, să nu uităm portul popular şi  tradiţia ” a conchis preşedintele ADCD „Alutus”.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail