Simularea examenelor de Evaluare naţională a elevilor din clasa a VIII-a va avea loc în luna noiembrie a.c, a anunţat ieri , conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna.

Potrivit datelor postate pe site-ul instituţiei, examenul de Limba şi literatură română este programat pe 26 noiembrie, cel de Limba maghiară pe 27 noiembrie, iar cel de Matematică, pe 28 noiembrie. Conducerea Inspectoratului a cerut profesorilor de specialitate să recapituleze materia de examen, respectiv programa studiată în gimnaziu.

La Evaluarea naţională din vara acestui an, peste 76% dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Covasna au obţinut note peste 5. Cea mai dificilă probă s-a dovedit a fi cea de Limba şi literatura română, unde au luat note peste 5 un număr de 1028 elevi, reprezentând 64,74% din total, cu peste 7 procente mai mult decât anul anterior.

La Limba maghiară promovabilitatea a fost de 90,76%, cu aproape 3 procente mai scăzută decât vara trecută, iar la Matematică au trecut baremul 70,29% dintre candidaţi, cu 25,4% mai mulţi decât la Evaluarea naţională din 2012.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail