La Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe se fac pregătiri pentru noua stagiune. Deschiderea oficială a acesteia va avea loc la sfârşitul lunii octombrie şi va fi marcată printr-un „maraton teatral”.

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe îşi va deschide din nou porţile, la sfârşitul lunii octombrie. Managerul instituţiei, regizorul Dan Ţopa, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că deschiderea oficială a teatrului va fi marcată printr-o manifestare numită „Zilele Teatrului Andrei Mureşanu, la Sfântu Gheorghe”. ”Vom avea un maraton teatral, de trei zile, începând dimineaţa şi terminând a doua zi dimineaţa. Vom avea spectacole invitate, vom avea invitaţi oameni de artă, trupe, dar şi oameni de afaceri, interesaţi de Sfântu Gheorghe”, a spus regizorul Dan Ţopa.

Acesta a precizat că în momentul de faţă teatrul lucrează la proiectul „Paparazzi”, după Matei Vişniec. În plus, va fi pregătit şi un spectacol pentru copii, -„Aventurile peştişorului azuriu”, care va fi „un fel de desen animat cu păpuşi”. De asemenea, vor începe pregătirile pentru proiectul derulat împreună cu regizoarea Ana Mărgineanu şi dramaturgul Ştefan Peca, intitulat „Despre România, numai de bine!”.

Teatrul va avea şi alte proiecte, în realizarea cărora se vor implica şi regizorii Radu Afrim şi Cristian Ban. De asemenea, se va colabora şi cu dramaturgul Radu Macrinici care va face parte din consiliul artistic al instituţiei.

Acesta va readuce la Sfântu Gheorghe festivalul „Atelier”, pe care l-a iniţiat cu ani în urmă. „În afară de festivalul „Atelier”, care va veni la Sfântu Gheorghe (…), teatrul are un proiect care se va desfăşura chiar anul acesta, în luna noiembrie, în perioada 22-24 noiembrie. Va fi pentru prima oară în România: Colocviul tinerilor teatrologi din România.”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă, Radu Macrinici.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail