Animalele sălbatice continuă să creeze neplăceri la Băţani. Potrivit primarului Simon András, urşii vin la stână aproape în fiecare seară.

Primarul comunei Băţani, Simon András, ne-a spus ieri că atacurile urşilor continuă, însă, spre deosebire de anul trecut, când aceştia au atacat animalele din gospodării, anul acesta nu au mai produs pagube, deoarece oamenii au luat măsuri pentru a se apăra:

„Pagube nu au putut produce, pentru că oamenii s-au învăţat de anul trecut, când au fost înregistrate 34 de atacuri, şi au început să ia măsuri prin care să se apere (…) Din cele 48 de stâne, nu există o noapte în care să nu fie undeva ursul, sau chiar în două, trei locuri”, ne-a spus primarul  Simon András

Şi lupii au vizitat stânele şi gospodăriile. În urmă cu aproximativ o  lună şi jumătate a avut loc un atac în Herculian.

O soluţie?

În opinia primarului, composesoratele nu ar trebui să le permită celor care închiriază fondurile de vânătoare să culeagă fructele din pădure şi să le vândă. „(…) Neavând hrana dată de Dumnezeu în pădure, urşii coboară în sat şi în gospodării (…)”, a spus primarul.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail