Conducerea PNL Sfântu Gheorghe insistă pentru demiterea şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma şi cere PSD Covasna să iasă din „abiguitate” şi să spună clar dacă susţine sau nu acest demers pe lângă Ministerul Educaţiei.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a declarat ieri,  în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt cel puţin patru directori de şcoli care au dovedit că sunt capabili din punct de vedere profesional şi managerial să preia funcţia lui Keresztely Irma, care se află la conducerea Inspectoratului Şcolar Covasna de aproape 16 ani.  El le-a enumerat pe Kerekes Dora, (Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe), Luminiţa Costea şi Maria Băilă (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”) şi Gruman Rozalia (Şcoala generală „Ady Endre”).

„Am dat numai patru exemple de oameni care au demonstrat că au capacităţi manageriale deosebite şi pot ocupa funcţia de inspector-şef (…) şi sunt sigur că or mai fi şi alţii”, a spus Mădălin Guruianu, subliniind că până acum nu a avut niciun fel de discuţii cu persoanele menţionate despre o eventuală susţinere politică la conducerea Inspectoratului.

El a menţionat, în context, că este nemulţumit de „atitudinea ambiguă” a conducerii PSD Covasna care „nu se exprimă clar şi concis pe acest subiect” şi nici nu a făcut până acum vreun demers pe lângă ministrul Remus Pricopie pentru schimbarea din funcţie a lui Keresztely Irma, deşi i s-a cerut acest lucru.

Profesorul universitar Cziprian Lorand, care este şi consilier judeţean, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că există o serie întreagă de argumente aduse de specialişti pentru care o persoană nu ar trebui să fie menţinută un timp îndelungat într-o anumită funcţie de conducere, printre acestea numărându-se „excesul de putere”, rutina şi chiar şi plictiseala.

„Maximum două mandate consecutive sunt suficiente”, a opinat acesta făcând trimitere la „valorile democraţiei liberale”.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama a declarat pentru AGERPRES că nu o susţine pe Keresztely Irma în funcţie, arătând, totodată, că în baza algoritmului politic postul a revenit liberalilor, prin urmare le-a recomandat se adreseze direct ministrului Educaţiei, dacă vor să o schimbe şi să nu mai apeleze la intermediari.

Liberalii îi impută lui Keresztely Irma, în principal, rezultatele slabe pe care elevii din judeţ le-au obţinut în ultimii ani la examenele naţionale.

Keresztely Irma a declarat pentru AGERPRES că şi-a făcut întotdeauna corect datoria, cu profesionalism şi că o singură persoană nu poate fi culpabilizată pentru situaţia elevilor la învăţătură.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail