UDMR intenţionează organizarea, în luna noiembrie, a unor referendumuri locale în Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare, pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare, potrivit precizărilor făcute ieri,  pentru AGERPRES, de liderul formaţiunii maghiare, Kelemen Hunor, la Zalău.
Preşedintele UDMR anunţase recent că va iniţia organizarea referendumurilor locale în şase judeţe din ţară pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare. În acest sens, UDMR va începe o acţiune de strângere de semnături pentru a iniţia hotărâri în consiliile locale pentru organizarea referendumurilor. Kelemen Hunor a reconfirmat, duminică, intenţia de organizare a referendumurilor, precizând că se intenţionează ca acestea să aibă loc în cursul lunii noiembrie.

„Au fost nişte discuţii şi politice şi tehnice. Suntem pregătiţi. Cam într-o săptămână, 10 zile vom începe strângerea semnăturilor. A rămas o singură chestiune – să precizăm când va fi referendumul, fiindcă atunci când începi să faci un astfel de demers sunt câteva chestiuni procedurale şi tehnice. Trebuie să spui care e întrebarea, trebuie o întrebare cu care să răspunzi cu da sau nu, trebuie să precizezi când vrei să se facă referendumul şi aici mai avem o discuţie, în noiembrie să fie la începutul, la mijlocul sau spre sfârşitul lunii. Asta vom stabili în câteva zile, discutând cu colegii şi vom începe strângerea semnăturilor în Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare”, a declarat ieri, pentru AGERPRES, liderul UDMR.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail