România de astăzi este grav afectată de două tipuri de criză: economică şi morală. Crizele care afectează societatea românească sunt agravate de o guvernare incompetentă a partidelor de stânga, guvernare caracterizată de populism şi politicianism. Unicul scop dovedit al acestor partide este menţinerea la putere cu orice preţ, inclusiv cu preţul sacrificării viitorului României.

Considerăm că singura soluţie de depăşire a acestei stări de fapt este reconstrucţia societăţii şi a economiei româneşti pe fundaţia valorilor de dreapta. Soluţia la criza economică este un program economic de esenţă liberală, orientat către stimularea iniţiativei private româneşti în domeniile-cheie ale economiei, în primul rând în valorificarea potenţialului agricol al ţării. Soluţia la criza morală se regăseşte în consolidarea statului de drept şi în promovarea valorilor morale tradiţionale ale poporului român şi ale Europei creştine: credinţa în Dumnezeu, libertatea şi responsabilitatea personală, familia.

Astăzi, românii de dreapta, acei români cărora societatea le datorează orice pas înainte făcut de România în ultimele două decenii – şi în plan politic, şi în plan economic, şi în plan cultural – acei români care generează cea mai parte a Produsului Intern Brut al Ţării, sunt segmentul cel mai puţin reprezentat pe scena politică.

De aceea, constituirea urgentă a soluției politice de dreapta, unică, autentică și credibilă, reprezintă o necesitate a societății românești.

Partidul Forţa Civică  îşi propune să constituie această soluţie, plecând de la următoarele principii şi direcţii de acţiune: Asumarea unui proiect de reconstrucţie a ţării pe acele bazele economice şi morale ale dreptei, singurele de natură să transforme societatea românească într-o societate normală, liberă şi prosperă; Adoptarea şi promovarea unui program economic liberal, fundamentat pe stimularea liberei iniţiativei private şi pe încurajarea întreprinzătorilor mici şi mijlocii din România; Adoptarea şi promovarea unui program naţional de renaştere morală a soietăţii româneşti, program cu aplicabilitate în domeniile educaţiei, culturii, sănătăţii şi familiei; Întărirea şi garantarea funcţionării instituţiilor statului de drept; Respectarea şi aplicarea criteriilor de integritate în exercitarea funcţiilor şi a demnităţilor publice; Desemnarea competentei profesionale ca unic criteriu de acensiune în ierarhia funcţiilor publice; Reinstaurarea meritului în calitate de indicator fundamental pentru evaluarea performanţei în carierele publice; Schimbarea structurală a clasei politice, prin profesionalizarea acesteia şi înlesnirea accesului cetăţeanului la acţiunea politică; Schimbarea radicală a relaţiei partid politic-cetăţean. Cetăţenii trebuie să fie cei care dictează agenda partidelor, şi nu invers; Unirea forţelor tuturor românilor de dreapta şi implicarea în politică a cât mai multor români de dreapta. Actul politic care trebuie să consfinţească aceste realităţi este unificarea dreptei româneşti în jurul valorilor asumate şi promovate de Partidul Popular European.

Forţa Civică Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail