Luni, 16 septembrie, în jurul orei 03.45, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt au oprit în trafic, pe Drumul Judeţean 131, un autoturism care era condus de numitul B. S din localitatea Augustin, judeţul Braşov, iar pasager pe locul din dreapta era numitul G. I. din aceeaşi localitate.  În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că persoana care conducea autoturismul nu posedă permis de conducere, dar şi faptul că autovehiculul aparţine lui G. I. care i l-a încredinţat acestuia după ce l-a condus şi el pe o porţiune de drum public, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ambele persoane au fost testate cu aparatul etilotest, iar rezultatele au indicat, în cazul lui B S., o alcoolemie de 1,04mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celei de-a doua persoane, 0,99mg/l. De asemenea aceştia au fost conduşi la Spitalul din Baraolt unde au refuzat categoric recoltarea de probe biologice.

În cauză cercetăriile sunt continuate faţă de numitul B. S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere şi refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar faţă de numitul G. I. pentru săvârşirea infracţiunilor de încredinţare în vederea conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, unei persoane ce nu posedă permis de conducere şi refuzul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

IPJ COVASNA

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail