Nu mai departe de sfârşitul săptămânii trecute, Horia Grama, preşedinte PSD Covasna şi deputat  USL a dorit să precizeze, în cadrul unei conferinţe de presă,  că „ nu s-a dat cu UDMR” ci reprezintă şi are ca deziderat să reprezinte interesele comunităţii româneşti din judeţul nostru, „dar  acest lucru poate fi făcut decât  având relaţii de colaborare cu liderii locali ai UDMR”. Se pare, însă, că argumentaţia lui Horia Grama, prezentată în numărul de luni a ziarului nostru, nu este acceptată de preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu. Într-un comunicat transmis către redacţia noastră, acesta susţine următoarele:  „Reglementările legale din România sunt foarte clare în ceea ce privește aprobarea tacită asupra unor documente, inclusiv la nivel de legi în Parlament. Bunul simț spune că dacă nu te pronunți despre un subiect o vreme destul de îndelungată, dacă îl ocolești și încerci să manipulezi opinia publică fugind de răspundere, nu faci decât să confirmi ceea ce este evident, deja.

Această nefericită probă de ipocrizie am avut-o în ultimele luni de la reprezentanții locali ai PSD care nu au scos nici o vorbă despre acest subiect delicat al menținerii doamnei Keresztely Irma, consilier județean al UDMR, în fruntea Inspectoratului Școlar Județean. Pentru că despre asta vorbeam, noi liberalii, când acuzam apariția unui al doilea pact de coabitare, PSD-UDMR. Nu aveam nimic împotriva colaborărilor punctuale, pe proiecte de dezvoltare în beneficiul cetățenilor județului, așa cum specifica de curând domnul deputat Horia Grama, președintele PSD Covasna. Nu, domnule Grama, nu la acest tip de colaborare ne refeream. La tipul acesta de colaborări suntem foarte deschiși. Ba chiar aș putea spune că ne-am implicat mai mult decât suficient și de fiecare data când am fost solicitați. Și în Sfântu Gheorghe și peste tot în județ. Aș face o digresiune să vă reamintesc faptul că niciodată nu am ascuns buna colaborare pe care am avut-o pe acest gen de proiecte, mai ales în primul mandat de consilier local, cu reprezentanții UDMR, în special cu primarul municipiului Sfântu Gheorghe, dl. Antal Arpad. Cred că vă reamintiți că dânsul nu beneficia de majoritate în Consiliul Local Sfântu Gheorghe și cele mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea comunității au avut nevoie de votul celor 4 consilieri români, deoarece adversarii domniei-sale din Partidul Civic Maghiar se opuneau adesea. Am făcut această digresiune ca să înțeleagă toată lumea că nu suntem împotriva colaborărilor punctuale cu UDMR, pe proiectele în beneficiul comunității covăsnene.

Dar, de data aceasta vorbim despre altceva, domnule Horia Grama. Înțelegem că ați vrut să ocoliți subiectul, dar au trecut deja câteva luni de când solicităm public schimbarea doamnei Kerestely Irma din funcția de Inspector Șef al I.Ș.J. Covasna. Probabil că pentru domnul ministru Pricopie de la PSD, județul Covasna este prea puțin important, dar pentru dumneavoastră ar trebui să fie o prioritate, nu?  Atunci cum să nu vă pronunțați în nici un fel pe acest subiect? Nici dumneavoastră, nici consilierii social-democrați din municipiu: doamna Rădița Palela, Inspector Șef Adjunct la același I.Ș.J. Covasna și doamna Pârvan Rodica, altădată extrem de vocală în apărarea drepturilor românilor? Cum să nu credem că astfel, dumneavoastră cei de la PSD, aprobați tacit tot acest curs al evenimentelor, în care doamna Kerestely Irma va continua nestingherită să conducă, și după 17 ani, educația din Covasna?

Cu regret realizăm că am avut dreptate… Chiar există un pact de coabitare PSD-UDMR, prin care dumneavoastră le susțineți oamenii în posturi, indiferent de ce am spune noi cei din PNL, doar teoretic parteneri în USL. Ce ne deranjează, totuși, este că nu recunoașteți deschis că i-ați adus pe ușa din spate la guvernare. Bărbătește. Spuneți că o susțineți și gata. Nu vă mai ascundeți după deget șu nu le mai spuneți oamenilor că „reprezentanți românii din Covasna” doar în campaniile electorale. Pentru că e o minciună grosolană”.

M.D.C.

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail