Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna încep organizarea controlului prin teledetecție.

Reprezentanții APIA Covasna au început organizarea controlului prin teledetecție. Astfel, începând din această săptămână, se vor organiza întâlniri cu o parte dintre fermieri, pentru a clarifica situaţiile. Directorul executiv al APIA Covasna, Angela Negoiţă,  a declarat că există câteva zone în care situația trebuie clarificată. Spre exemplu, neconcordanțe au fost descoperite în zona centrului local Covasna. Peste 1000 de fermieri din Boroșneul Mare și Zagon, unde situația e neclară în ceea ce privește codul C3+C2 (cu parcelele în cultivare comună) vor fi chemați la APIA. Și în zona Cernat sunt situații care trebuie clarificate, astfel că 451 de fermieri din comuna Cernat vor fi chemați la APIA. Din Întorsura Buzăului, doar 21 de fermieri vor fi invitați la APIA.

Trebuie respectate programările

Fiecare fermier care trebuie să clarifice situația va fi invitat la APIA Covasna, fie telefonic, fie prin intermediul primăriilor. Reprezentanții APIA îi atenționează pe fermieri că trebuie să respecte programările și să vină la clarificări, pentru a nu risca să fie scoși de la plată.

„Rugămintea noastră este să se prezinte toți la APIA atunci când sunt chemați, pentru că teledetecția o  facem pe blocuri fizice. Dacă fermierii nu vin la APIA atunci când sunt chemați, și dacă i-am invitat înseamnă că sunt probleme certe,  considerăm că pe ei nu îi interesează banii, și atunci îi scoatem de la plată, fără discuții. Deci, nu vor mai fi rechemați”, a atenționat directorul executiv al APIA Covasna, Angela Negoiță.

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail