Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna organizează o serie de activităţi pentru a marca Ziua Pompierilor din România și aniversarea a 45 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri al județului Covasna.

În data de 13 septembrie se sărbătoreşte Ziua Pompierilor din România și împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Cu această ocazie, și totodată, cu prilejul aniversării a 45 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri Covasna, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, organizează zilele acestea o serie de activități.

Manifestările au început ieri, când personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna și pompierii veterani și-au comemorat eroul -Vasile Popiuc (sergent major -p.m). Acesta a murit încercând să salveze vieți omenești, în 1969.  La moara din localitate, unde se află o placă comemorativă au fost depuse coroane de flori, iar preotul militar al garnizoanei Sfântu Gheorghe a oficiat o slujbă religioasă.

„Cupa presei la îndemânare pompieristică”

Tot ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a desfăşurat prima ediţie a concursului  “Cupa presei la îndemânare şi viteză pompieristică”. Întrecerea a avut loc între reprezentanţi ai mass–media locală, participanţii având ocazia  să-şi demonstreze  îndemânarea. Sub supravegherea inspectorului şef, colonelul Gyorgy Alfons, jurnaliștii au parcurs un traseu cu obstacole, dar au avut de trecut și alte probe. În topul ziariştilor care au reuşit să obţină cele mai bune rezultate la concurs s-au clasat Szekely Emoke (locul I) –„Observatorul de Covasna”, Tinca Teddy –„Szekely Hirmondo” (locul II) și Vargyasi Levente-fotograf „Mediafax” (locul III).

Activități, astăzi

Astăzi, la ora 11,00, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe se va desfășura ceremonialul de înaintare în grad și defilarea efectivelor ISUJ Covasna.

La activități sunt așteptați și reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene.

Musafiri din străinătate

De asemenea, la manifestări vor lua parte și oaspeți din străinătate. Pompieri din Ungaria, Cehia și Slovacia au răspuns invitației de a participa la manifestările organizate zilele acestea, sub egida Zilei Pompierilor din România și cu ocazia aniversării a 45 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri Covasna. Invitații vor participa la defilare și la celelalte activități organizate.

„Porți deschise”

Tot astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna, între orele 12,00- 15,00 sunt organizate „Porți Deschise”. De asemenea, și Secția de Pompieri Târgu Secuiesc își deschide astăzi porțile, între orele 10.00- 13.00.

Concurs de gătit

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor și aniversării a 45 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri Covasna continuă și mâine, 14 septembrie (a.c.). De la ora 09,00, pe malul lacului Pădureni va fi organizat un concurs de gătit.

Desigur, personalul ISU Covasna va fi în permanenţă în alertă.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail