Deputatul PSD  Horia Grama  consideră că declaraţiile făcute de mare parte dintre politicienii de la guvernare dar şi din opoziţie, despre proiectul Roşia Montană, înainte ca acesta să fie discutat în cele două camere ale  Parlamentului,  nu au făcut altceva decât „ să omoare din faşă această iniţiativă” drept urmare „ dezbaterea este compromisă”.  În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, Horia Grama a menţionat că, în calitate de membru în Comisia Economică a Camerei Deputaţilor, aşteaptă cu interes documentele şi analizele din partea Ministerului  Economiei, al Ministerului Mediului şi al Guvernului, pentru  ca pe baza acestora să poată trage o concluzie cu privire la investiţia de la Roşia Montană.

„Principial sunt pentru investiţii, pentru dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă.Sigur, aici sunt două  chestiuni distincte – una de a susţine acest proiect prin investiţia în sine, cu toate beneficiile pe care le-ar aduce în economie şi pe orizontală şi pe verticală,  pe de altă parte este o chestiune foarte importantă şi cea a mediului” a declarat Horia Grama.  În opinia sa, cele două tabere care demonstrează pro sau contra proiectului firmei Gold Corporation  nu sunt antagoniste: cei de la Roşia Montană demonstrează pentru a susţine investiţia, în timp de demonstranţii din Piaţa Universităţii pentru problemele de mediu.

Vorbind despre declaraţiile copreşedinţilor USL referitoare la acest proiect, deputatul Horia Grama a menţionat că în coaliţie „ a fost o disfuncţionalitate destul de mare”. „Cred că e o lipsă de comunicare între cei doi  copreşedinţi ai USL- mai mult din partea lui  Crin Antonescu.  Ar trebui să existe o dezbatere internă, chiar dacă sunt poziţii diferite. Prima dată ar trebui armonizate poziţiile în interiorul USL, şi apoi să se vină în presă cu aceste poziţii” a precizat Horia Grama. Cu toate declaraţiile în contradictoriu făcute de Victor Ponta şi Crin Antonescu, deputatul PSD de Covasna  nu crede că acestea vor duce la ruperea USL.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail