După rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovare la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, a ajuns de la 25,45% la 27,49%.

 

Potrivit informațiilor oferite vineri de către reprezentanții Inspectoratului Școlar (IȘJ) Covasna, 15 candidați din județ au promovat examenul de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor. Astfel, după contestații, 199 elevi au fost declarați admiși, rata de promovabilitate crescând cu aproximativ două procente – de la 25, 45 %, înainte de contestații, la 27,49%, după rezolvarea contestațiilor.

Potrivit statisticii ISJ Covasna, la nivelul județului au fost înregistrate 167 contestații, dintre care 94 au fost respinse și 73 au fost admise. Cele mai multe contestații –în număr de 73- au fost depuse de candidații nemulțumiți de nota de la proba de Limba și literatura română.

La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 854 candidaţi, dintre care s-au prezentat 724. După rezolvarea contestațiilor, 199 candidați au fost declarați admiși și 522 au fost declarați respinși. Trei candidați au fost eliminați din examen.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Educației, la nivel național, 21,5% dintre candidaţi au promovat Bacalaureatul 2013, sesiunea de toamnă.

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail