Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL) Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat că în principiu nu este împotriva investiţiei de la Roşia Montană, însă este extrem de îngrijorat’”de istoricul companiei Gold Corporation care a exploatat zăcăminte şi în alte ţări, cu consecinţe grave pentru mediu şi oameni.

Am studiat istoricul acestei companii şi am fost şocat de ce am aflat. Le recomand tuturor celor care susţin necondiţionat proiectul de la Roşia Montană să acceseze Internetul şi să vadă cum s-a comportat această corporaţie în Guatemala, Honduras şi Armenia, ce s-a întâmplat în lume acolo unde a fost Gold Corporation (…) S-au creat, într-adevăr, 1.000-1.500 de locuri de muncă, dar costurile au fost extrem de mari şi nu avem motive să credem că nu se va întâmpla la fel şi în România. Nu sunt împotriva investiţiei, dar e nevoie de multă prudenţă”, a afirmat Codruţ Opaiţ  ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că imaginile şi mărturiile postate pe Internet sunt cutremurătoare – oameni îmbolnăviţi foarte grav şi ape freatice infectate din cauza cianurilor folosite la exploatarea aurului.

Liderul PDL s-a declarat stupefiat” de poziţia duplicitară” a premierului Victor Ponta, care după ce a promovat în Guvern proiectul Roşia Montană, spune că se va opune acestuia în Parlament.

Constat că premierul nu a depăşit sindromul de a se afla şi la putere, şi în opoziţie”, a spus Codruţ Opaiţ.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail