Săptămâna trecută, vineri,  poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc au fost sesizaţi printr-un apel telefonic prin Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112 despre faptul că în localitatea Turia, s-a  produs un accident de circulaţie cu victime. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că numitul M. T. din comuna Bixad, în timp ce conducea o autospecială destinată colectării şi transportului deşeurilor menajere pe Drumul Judeţean 113 pe sensul opus de circulaţie, a acroşat şi accidentat grav o persoană care se deplasa în acelaşi sens de mers, în calitate de pieton. Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

*

Duminică seara,  pe raza municipiului Sfântu Gheorghe s-a produs un accident rutier grav. În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că numitul V.V., în timp ce conducea un autoturism pe strada Rozelor, când a ajuns la intersecţia cu strada Salcâmilor a pătruns în aceasta fără a respecta semnificaţia indicatorului de cedare a trecerii şi a intrat în coliziune cu un motociclu care circula regulamentar pe drumul cu prioritate. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului motociclului care a fost transportat la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. Ambii conducători au fost testaţi alcoolscop iar rezultatele nu au indicat prezenţa alcoolului în aerul expirat. Conducătorul auto este în continuare cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.

*

 În seara aceleiaşi zile,  un alt accident grav de circulaţie s-a produs pe raza comunei covăsnene Mereni.  Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că numitul M. L., localnic, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 114 din direcţia localităţii Sânzieni spre comuna Lemnia, a acroşat o persoană care circula pe partea carosabilă, în calitate de pieton. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a numitului K. D., care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc şi, ulterior, transferat la Spitalul Judeţean Braşov.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

*

În timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, duminică după-amiază, poliţiştii rutieri covăsneni  au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 11, pe raza localităţii Breţcu, s-a  produs un accident de circulaţie cu victime. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că numitul C. I. din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Braşov către Oneşti, când a ajuns în localitatea Breţcu, datorită unor activităţi care i-au distras atenţia, a pierdut controlul asupra autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea uşoară a unei persoane care se afla în autoturism.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail