În data de 27 august a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna  s-a  desfăşurat o activitate de pregătire a „responsabililor de ordine şi siguranţă publică” din cadrul cluburilor de futsal ACS Spicom Sfântu Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc şi ai clubului de fotbal de Liga a- III-a CS FC Zagon.

Această acţiune a avut ca scop stabilirea tuturor detaliilor în conformitate cu prevederile legale, în vederea asigurării condiţiilor de siguranţă şi ordine publică pe timpul competiţiilor sportive desfăşurate pe teren propriu de echipele covăsnene.

Activitatea a fost condusă de către comanda Jandarmeriei Covasna iar la această  întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport Covasna, ai Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe şi ai Poliţei Locale Târgu Secuiesc.

Înaintea începerii fiecărui sezon competiţional s-au desfăşurat, şi în anii precedenţi,  activităţi pregătitoare de acest gen. Organizarea acestor întâlniri a fost benefică prin neînregistrarea de evenimente deosebite pe timpul competiţiilor sportive disputate în judeţul nostru.

În perioada imediat următoare, se va desfăşura o astfel de activitate  cu  „responsabilul de ordine şi siguranţă” din cadrul echipei de baschet feminin şi cu reprezentanţii echipei de fotbal ACS FC Păpăuţi.

 

120 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale

 

La data de 1 septembrie 2013,  Jandarmeria Română  sărbătoreşte 120 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale.

În timpul lui Carol I, la 1 septembrie 1893,  odată cu promulgarea legii Jandarmeriei Rurale, Jandarmeria Română se constituia ca instituţie a statului, acreditată cu asigurarea securităţii şi ordinii publice, în special în mediul rural, acolo unde trăia şi muncea peste 75% din populaţia ţării.

Pentru a marca acest moment festiv din viaţa jandarmilor,  la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „ Gheorghe Doja” Covasna  au avut loc  loc o serie de manifestări.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail