La sârşitul acestei săptămâni, timp de trei zile, locuitorii oraşului Întorsura Buzăului, şi nu numai,  vor sărbători  „Zilele Oraşului Întorsura Buzăului”, eveniment care este organizat de Primăria şi Casa de Cultură din localitate, în colaborare cu Asociaţia „Cununa Carpaţilor” din Întorsura Buzăului. Programul a fost în aşa fel întocmit încât să satisfacă gusturile tuturor locuitorilor şi oaspeţilor ce sunt aşteptaţi la acest eveniment. Astfel, în cursul zilei de vineri, de la ora 19.00, pe scena amenajată în zona Camping vor concerta membrii binecunoscutei şi îndrăgitei formaţii  întorsurene, GROUP 89′. Seara va fi urmată de o discotecă în aer liber.

Sâmbătă-  ,,Ziua Tineretului”

A doua zi de sărbătoare va debuta cu ,,Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice” pe teme de istorie locală care va avea loc la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, de la ora 11.00. Ulterior, în cadrul ,,Zilei Tineretului”, cei mai buni sportivi din localitate vor fi premiaţi în cadrul evenimentului  ,,Ziua Campionilor” care va fi organizat de la ora 15.00. Gala de premiere va fi urmată de meciurile de fotbal junior şi seniori din cadrul ligii a IV-a, în care se vor întâlni membrii echipelor  A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului şi Venus Ozun. Începînd cu  ora 19.00,  organizatorii le-au pregătit întorsurenilor un frumos program artistic care va fi  susţinut de mai multe formaţii locale de muzică usoară. De sărbătoarea oraşului Întorsura Buzăului  vor urca pe scenă, în recital, membrii  formaţiei Youvenis din localitate precum şi artiştii Iulia M şi Tituş Constantin. Pentru a două seară consecutiv, tinerii se vor putea distra la discoteca ce va fi organizată de  ,,Ziua Tineretului”, în aer liber.

Festivalului folcloric ,,CIOBANAŞUL”

Cel mai aşteptat program cultural din cadrul „Zilelor Oraşului Întorsura Buzăului” se pare că este, ca de fiecare dată,  Festivalului folcloric ,,CIOBANAŞUL”, ajuns la a 41-a ediţie. La acest prestigios eveniment care  va avea loc duminică, începând cu ora 12.00, în zona Campingului din Întorsura  Buzăului,  şi-au anunţat participarea  interpreţi şi formaţii de muzică populară din judeţele Covasna, Braşov, Buzău şi Harghita. Printre cei ce vor urca pe scena Festivalului Ciobănaşul se numără: Ansamblul folcloric ,,Cununa Carpaţilor ” al Casei de Cultură din localitate; Ansamblul folcloric ,,Rapsozii Varvigiului din Topliţa, jud. Harghita; Ansamblul folcloric profesionist ,,Doina Oltului” şi binecunoscuţii solişti de muzică populară Ileana Lăceanu, Maria Ghinea, Neta Soare, Costinel Alexandrescu, Victoriţa Cica, Gabriel Găboianu, Cătălin Bărbulescu şi Silvana Riciu- colaborator al televiziunii Favorit.

Potrivit organizatorilor, seara de duminică ce va marca şi închiderea „Zilelor Oraşului Întorsura Buzăului”  va fi urmată de dans pentru toate vârstele.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail