Tabăra Internaţională de Artă Plastică FREE Camp din Miercurea-Ciuc a juns la ediţia a IX-a. În perioada 21- 31 august 2013, sala de marmură a Casei de Cultură a Sindicatelor va deveni un atelier deschis, unde artiştii invitaţi au la dispoziţie spaţiu şi posiblitatea pentru creaţia liberă, fără criterii tematice. Atelierul este deschis pentru cei interesaţi, care sunt invitaţi să viziteze acest spaţiu al creaţiei, să urmărească artiştii în timpul activităţii.

În acest an vor participa nouă artişti invitaţi din patru ţări: Austria, Germania, Ungaria, România. Din lucrările realizate pe parcursul taberei se va deschide o expoziţie în data de 30 august, 2013, ora 18, la Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita.

Organizatorii FREE Camp 2013 sunt Centrul Cultural Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Harghita şi Asociaţia Cultura Nostra.

Se confirmă fără tăgadă munca, seriozitatea şi harul artiştilor prezenţi în această Tabără Internaţională, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie. Ne-a surprins plăcut coerenţa şi maturitatea artistică desprinsă din lucrările lor, demersul şi dăruirea de care au dat dovadă în aceste zile de creaţie liberă. Atelierul în care plăsmuiesc şi trudesc cei nouă „meşteri” este deschis pentru toţi cei interesaţi, creatori de frumos ori receptori de artă, tineri şi vârstnici, deopotrivă.

Artiştii pendulează între concret şi abstract…Se caută cu permanenţă soluţii, forme şi efecte vizuale cu o gamă coloristică adecvată, nu se evită nici experimentul…Lucrările îşi afirmă individualitatea, şi totuşi privite în ansamblu, devin un corp comun de meditaţie şi reflecţie plastică, subordonat spaţiului în care vor fost plasate.

Dr. Nicolae Bucur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail