În judeţul Covasna, 2.400 de copii care vor intra în această toamnă în clasa pregătitoare vor primi din partea autorităţilor câte un ghiozdan cu rechizite şcolare.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor a declarat ieri  pentru AGERPRES că cel târziu săptămâna viitoare ghiozdanele vor fi predate Inspectoratului Şcolar, de unde vor fi distribuite şcolilor şi vor ajunge la copii în prima zi de şcoală.
Tamas Sandor a precizat că programul „Primul ghiozdan”, care se va derula în perioada 2013-2016, a fost iniţiat de Consiliul Judeţean la propunerea UDMR şi se doreşte a fi un instrument de stimulare a elevilor, de reducere absenteismului şi a abandonului şcolar.
„Fiecare copil din judeţ înscris în clasa pregătitoare va primi câte un ghiozdan echipat cu câteva lucruri utile – creioane colorate, un caiet, o carte de colorat şi un termos (…) Eu sunt tatăl a trei copii şi am văzut în practică cum funcţionează pregătirile pentru şcoală şi consider că vine bine pentru orice copil, indiferent de pătura socială, să-i dai un sprijin când porneşte pe primul drum către şcoală”, a spus Tamas Sandor.
Contravaloarea ghiozdanelor şi a rechizitelor va fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean, iar cuantumul maxim stabilit pentru fiecare pachet este de 40 lei cu tot cu TVA. Ghiozdanele vor putea fi folosite atât la şcoală, cât şi pentru activităţile sportive şi drumeţii.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail