În timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, săptămâna trecută sâmbătă, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Belin s-au sesizat despre faptul că la sfârşitul lunii iunie a.c., numitul B. S. din satul Arini, judeţul Braşov, a tăiat de pe picior un număr de cinci arbori nemarcaţi de esenţă molid, dintr-o pădure de pe raza comunei Belin, după care a transportat materialalul lemnos rezultat la domiciliul său, folosindu-l  la construcţia unui grajd şi a unei anexe gospodăreşti.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Turia l-au identificat pe numitul S. L. din localitate, care transporta material lemnos cu o căruţă,  fără a avea documente de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana a tăiat cinci arbori nemarcaţi de esenţă molid, dintr-o  pădure din comuna Turia, iar materialul lemnos îl transporta la domiciliul său.

În cauză cercetările sunt continuate în vederea stabilirii şi recuperării prejudiciului, precum şi în vederea stabilirii cu exactitate a încadrării juridice a faptei.

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail