Circulaţia pe drumurile publice, în calitate de pieton, conducător auto sau simplu pasager face parte din viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Obligativitatea respectării regulilor de circulaţie rutieră trebuie să reprezinte, în primul rând, o modalitate de a ne proteja viaţa şi integritatea corporală, dar şi un semn de respect faţă de ceilalţi.

Din păcate, realitatea din traficul rutier ne aduce în fiecare zi exemplele regretabile ale unor persoane a căror atitudine şi comportament nu provoacă dacât indignare şi, de multe ori, accidente cu urmări grave.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, cu amabilitatea Fundaţiei Muzeului Caricaturii Româneşti şi Universale din Galaţi, a demarat o campanie inedită de prevenire a accidentelor rutiere, prin utilizarea unor caricaturi care reprezintă anumite atitudini şi comportamente întâlnite în traficul rutier, încercând, şi prin această modalitate, să atragă atenţia populaţiei asupra importanţei respectării normelor rutiere.

                        Caricaturile au fost postate iniţial şi popularizate pe site-ul de socializare Facebook, prin intermediul contului de utilizator prevenire_covasna, bucurându-se de apreciere din partea publicului. Ulterior aceste caricaturi au fost postate, câte una pe zi, pe site-ul de internet al I.P.J. Covasna, astfel încât orice persoană interesată poate să le vizualizeze şi să ia la cunoştinţă mesajul transmis.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail