Când trebuie să sărbătorească un eveniment important din viață, fiecare își dorește ca acesta să fie de neuitat. Astfel, unii apelează la agențiile specializate, alții preferă să se ocupe singuri de organizare.

Nunta sau botezul sunt momente importante din viață, momente care trebuie sărbătorite, iar pentru ca totul să iasă așa cum își doresc, unele persoane preferă să se ocupe singure de toate detaliile organizării. Altele, dimpotrivă, preferă să apeleze la agenții specializate pentru sfaturi și o mulțime de alte servicii sau preferă să lase în seama acestora organizarea întregului eveniment.

Și în județul nostru există astfel de agenții, care oferă consiliere sau care se ocupă cu organizarea evenimentelor. Una dintre acestea este Vanity Events. Agenția se ocupă de organizarea nunților, botezurilor, a altor evenimente private, dar și de organizarea evenimentelor pentru diverse companii sau asociații- și a luat naștere de curând, la inițiativa a doi tineri din Sfântu Gheorghe.  „Ideea s-a născut acum aproximativ un an, din dorința de a fi părtași la momentele importante ale celor din jur și de a le transforma în evenimente memorabile. Ne-am dorit ca aceia care sărbătoresc un moment important să scape de stresul organizării și să se poată bucura de eveniment”, ne-a spus Daniel C., administratorul agenției Vanity Events.

Potrivit acestuia, agenția oferă servicii complete- de la consultanță, la decorațiuni, aranjamente florale și accesorii (invitații, mărturii pentru nuntă, carduri de mulțumire, plicuri pentru dar, cufăr pentru dar etc).

„De asemenea, la cerere asigurăm transport cu limuzina, caleașca sau cu mașini de epocă și oferim servicii de sonorizare, foto –video. Adaptăm prețurile în funcție nevoile și bugetul clienților, astfel încât, fiecare dintre clienții noștri să poată să trăiască un eveniment de poveste! Mai multe detalii pot fi aflate pe pagina noastră de facebook, sau trimițând un email la [email protected]”, ne-a mai spus administratorul agenției.

Potrivit acestuia, chiar dacă agenția este încă la început de drum, clienții există. Următorul eveniment de care se va ocupa Vanity Events va avea loc la sfârșitul acestei luni, în Sfântu Gheorghe, însă există deja solicitări și pentru evenimente ce vor avea loc anul viitor.

***

Dar, după cum spuneam, când vine vorba de organizarea unui eveniment, părerile sunt împărțite. I-am rugat pe câţiva locuitori ai oraşului Sfântu Gheorghe să ne spună opinia lor.

Irina ne-a spus că ar apela la o agenție de organizare de evenimente: „Bineințeles că aș apela la o astfel de agenție. Atâta timp cât am parte de servicii și prețuri bune, fără să am eu bătăia de cap a organizării evenimentului în sine … de ce nu ?”

Și Christina ar apela la o astfel de agenție, „din mai multe motive”: „În primul rând, prefer să facă cineva toată treaba în locul meu. În al doilea rând, aș apela la o astfel de agenție, deoarece are mai multă experiență, are o listă de locații, m-ar putea ajuta și cu personalul – cu chelnerii- și s-ar asigura că totul este în regulă- iar în al treilea rând, m-ar putea ajuta cu sugestii”, ne-a spus Christina.

„Dacă aș avea bani, aș apela la o astfel de agenție, deoarece mi-ar ușura munca și ar organiza evenimentul mai bine decât mine, pentru că este specializată în astfel de servicii”, ne-a spus și Gloria.

Angela se va căsători la mijlocul anului viitor. Ea ne-a spus că ia în calcul varianta de a cere ajutorul unei agenții: „Aș apela la o agenție de evenimente. Prefer să dau un ban și să îmi organizeze totul, după placul meu. Cum spune și acea vorbă: Dai un ban, dar stai în față”.

Alina s-a căsătorit în luna iunie. Ea ne-a spus că nu a apelat la o agenție specializată în organizarea de evenimente, ci a preferat să pună la punct chiar ea toate detaliile, pentru a avea o nuntă de vis: „ Inițial am cerut niște oferte de la câteva firme specializate, însă prețurile lor erau ridicate, așa că am preferat să organizăm noi totul”, ne-a spus Alina.

Reka se va căsători în curând. Nici ea nu a apelat la o agenție de organizări de evenimente: „Vom face totul cum știm noi și cum vrem și cred că va fi mai ieftin”, ne-a spus ea.

Gabriella s-a căsătorit în luna mai a acestui an. Ea ne-a spus că nu a apelat la o agenție pentru organizarea evenimentului în întregime, ci a angajat mai multe persoane, care să se ocupe de câte ceva.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail