Trei zile de competiţii ciclistice

Timp de trei zile, în perioada 7-10 august a.c., se desfăşoară cea de a VII-a ediţie a Turului  Ciclist al Ținutului Secuiesc, una dintre cele mai importante competiții cicliste ale României. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, în cadrul întrecerii ciclistice  organizate de primăriile orașelor Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Gheorgheni, respectiv Consiliile Județene Harghita și Covasna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, echipa Tusnad Cycling Team și Asociația de Sport Ciuc, rutierii se angajează în străbaterea unor trasee dificile din care nu lipsesc cățărările grele și sprinturile infernale.

Etapele concursului

În prima zi de concurs, joi, are loc  etapa de deschidere în cadrul căreia plutonul se deplasează spre județul Covasna. În program figurează trei sprinturi intermediarecare  vor avea loc la Tușnad, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. De asemenea, cicliștii vor avea de absolvit cățărarea de la Pasul Nyerges.

A doua zi de concurs este rezervată  etapei  rege care cuprinde  trei cățărări de categoria B (de două ori Pasul Vlăhița, Vârful Liban) și una de categoria C. Nu vor lipsi nici sprinturile care  se vor desfășura la Vlăhița, Gheorgheni și Miercurea Ciuc.

Ultima zi de concurs are programate  două semi-etape. Astfel, sâmbătă dimineață vom asista la un contratimp individual care va sosi la Băile Harghita, iar după masă, la ora 17,  se pornește în a doua semi-etapă, cea care marchează finalul  competiției. Plutonul turului ciclist ia startul la Miercurea Ciuc, trece prin Racu și Frumoasa, apoi se întoarce în reședința județului Harghita unde concursul continuă pe un circuit stradal de 5,5 km(se vor completa 17 tururi de circuit).

Debutează tricoul alb

Potrivit organizatorilor, valoarea totală a premiilor ce se acordă în cadrul ediţiei a VII-a a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc este de 11.512 euro. Astfel, la capătul etapelor vor fi premiaţi primii 20 de sportivi precum şi primii 30 clasați în clasamentul general final. În acest an, câştigătorii vor primi cinci tricouri distinctive, astfel:  liderul clasamentului general va îmbrăca tricoul albastru „Tuşnad”;  rutierul care obține cele mai multe puncte câștigă tricoul roșu-negru,  oferit de HopeSped; cel mai bun cățărător  va îmbrăca tricoul galben „Csíkszereda”; tricoul verde  va fi înmânat celui mai bun tânăr sportiv, cofetăria Marien Presso sprijinind, astfel, cel mai bun rutier sub 23 de ani;  tricoul alb, oferit de producătorul de echipamente și îmbrăcăminte sportive Bellotto, se acordă celui mai bun român din clasamentul general.

M.D.C

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail