În perioada 2-3 august 2013, a avut loc a 18-a ediţie a Cupei „Ana Lugojana”.

 La Sala de sport „Lavinia Milosovici” din localitatea Lugoj, judeţul Timiş, a avut loc vineri  deschiderea festivă a competiţiei, după care s-au desfăşurat întrecerile la tenis de masă individual, tenis de masă echipe şi darts. Ziua de sâmbătă a debutat cu proba de atletism ce a avut loc pe Stadionul Tineretului, unde sportivii au participat la întreceri pe categoriile 100m, 800m, 1500m, suliţă şi aruncarea greutăţii. La Sala de sport „Lavinia Milosovici” au fost programate meciurile de tenis de masă open, tenis de masă dublu mixt şi întrecerile la baschet. La ediţia din acest an, organizată de Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic „Maraton’93” Lugoj, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Lugoj, Consiliul Judeţean Timiş şi Direcţia de Sport şi Tineret Timiş, au participat 60 de sportivi cu handicap locomotor de la 12 cluburi din România, 4 din Ungaria şi un club din Austria. Municipiul Sf. Gheorghe a fost reprezentat de Clubul Sportiv Show Time” prin 2 sportivi, aceştia participând la toate probele competiţiei, excepţie făcând cea de baschet, reuşind clasarea pe podium şi cucerirea a nu mai puţin de 12 medalii, astfel:

Tobias Piroska, tenis de masă individual – Locul III, tenis de masă open – Locul II, tenis de masă echipe, parteneră Dijmarescu Camelia de la Club „Maraton 93” – Locul II, aruncarea greutăţii – Locul I, suliţă – Locul I, darts – Locul I.

Mocanu Marius, tenis de masă echipe, partener Lupascu Leonard de la Clubul „Maraton 93” – Locul III, tenis de masă echipe mixt, parteneră Tobias Piroska – Locul III,  aruncarea greutăţii – Locul I, suliţă – Locul I, 100m atletism – Locul III, darts – Locul I.

Un detaliu semnificativ al  acestei competiţii, cu care ne putem mândri, este clasarea pe locul 4 a echipei Show Time în clasamentul general, pe locurile 1-3 fiind cluburi cu o participare numeroasă de sportivi, concluzia fiind că cei 2 membrii ai echipei au fost “în formă”.

Este greu să practici un sport de performanţă, ai nevoie de materiale de calitate, motivaţie şi ambiţie de fier, este însă şi mai greu atunci când ai şi o dizabilitate fizică. Evaluările ştiinţei şi experienţa practică au demonstrat, însă, importanţa practicării exerciţiului fizic, mişcării, sportului pentru persoana cu handicap, ceea ce conduce la ideea că statul, societatea trebuie să acorde o mai mare importanţă rolului sportului în politica sa socială şi în strategia privitoare la protecţia persoanei cu handicap. Aceste principii, se pare, că au fost dezvoltate şi de Consiliul Local Sf. Gheorghe, prin Comisia de Sport, cea care a apobat finanţarea parţială a proiectelor sportive depuse pentru semestrul II a acestui an pentru această categorie specială.

Sensei Cristian

Clubul Sportiv Show Time”

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail