Fosta luptătoare a Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe,  Esztera Dobre, care s-a transferat la CSM Timişoara la începutul acestui an, îşi manifestă dorinţa de a se reîntoarce la clubul covăsnean  la care  a activat timp de patru ani.  Într-o discuţie avută recent cu fostul ei antrenor, Matefi Arpad, acesta a declarat că deşi a plecat  la Timişoara,  la dorinţa ei, Esztera „ îl tot sună” şi îi spune că vrea să se  întoarcă la Sfântu Gheorghe, pentru a se antrena. „ În primăvară i-am dat dezlegare să plece la  Timişoara, că aşa a vrut ea,  iar acum mă tot sună şi-mi spune că vrea să revină la Sfântu Gheorghe. După cum ştiţi, Esztera Dobre a fost suspendată pentru doi ani, fiind depistată  pozitiv după ce a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene   de lupte de la Tbilisi. Se pare că la greu nimeni nu mai vrea să stea lângă ea, dar eu ştiu că ea se poate pregăti, în această perioadă, deoarece Esztera este cea mai puternică fată la categoria ei, şi îi place ce face.  Eu am încredere că Esztera mai are şanse să participe la Olimpiada din 2016 ” ne-a spus antrenorul Matefi Arpad care a adăugat că fosta sa elevă i-a mărturisit că ea „ trăieşte pentru lupte”, drept urmare nu se poate rupe de acest sport în perioada de suspendare, ci doreşte să se antreneze în continuare.

Reîntoarcerea Eszterei, între dorinţă şi putinţă

Contactat telefonic, directorul adjunct al CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia,  ne-a spus că deşi ar dori să-i acorde tot sprijinul luptătoarei Esztera Dobre, în perioada de suspendare nu poate să o aducă la Sfântu Gheorghe. „ Astept să i se ridice suspendarea, am înţeles că Federaţia Română de Lupte a făcut apel pentru a i se ridica suspendarea după un an de zile, şi atunci o vom putea ajuta. Deşi aceasta îşi doreşte să revină la CSM Sfântu Gheorghe, de la dorinţă până la putinţă mai trebuie să i se ridice suspendarea. În acel moment o aşteptăm să se pregătească cu antrenorul Matefi Arpad” ne-a spus directorul adjunct al CSM, George Carcadia. 

Estera Dobre este cea mai titrată luptătoare din România, cu cinci medalii de argint  la Campionatele Europene -în 2007 (cat. 51 kg), 2008 (48 kg), 2010 (51 kg), 2011 (51 kg) şi 2012 (48 kg)-şi o participare la Jocurile Olimpice de  la Beijing.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail