La sfârșitul săptămânii trecute, sportivii Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe au reuşit să obţină rezultate foarte bune la competiţiile la care au luat parte. Astfel, de la  Campionatele Naționale de Lupte care au fost organizate la Chiajna, la care  au participat  peste 300 de sportivi de la cele mai bune cluburi din țară,  luptătorii covesneni  antrenaţi de  Mátéfi Árpád s-au întors acasă cu o medalie  de aur pe care a câştigat-o  Mădălina Linguraru, la categoria 48 de kg,  şi cu o medalie de argint ce i-a revenit luptătoarei  Incze Kriszta, junioare II.

„Mădălina este în primul an de seniorat și a obținut un rezultat excepțional, care-i deschide porțile către Campionatele Mondiale Francofone, Europene și în sfârșit pentru Olimpiada din 2016” a declarat antrenorul acesteia Mátéfi Árpád care a menţionat, totodată, că sportiva va participa la Campionatul Mondial care va avea loc la Budapesta, în septembrie,  cât și la jocurile francofone care se vor desfăşura în Franţa,  la sfârșitul lunii septembrie.

Și băieţii din lotul de lupte al CSM Sfântu Gheorghe  au fost foarte aproape de podium, dar în final cei patru  participanţi s-au clasat pe un merituos loc V. Prezent la Chiajna, alături de sportivii Clubului, directorul adjunct al CSM,  George Carcadia, a declarat: „Sportivii noștri  au concurat cu reprezentanții unor cluburi de prestigiu cum sunt: CSA Steaua, CSM Târgoviște, CS Reșița, Constanța, Lugoj. Poate că unii au spus că CSM Sf. Gheorghe este un club mic, dar iată că acest club mic își face simțită prezența la cel mai înalt nivel național.(…) Sunt foarte mulțumit de prestația fetelor dar și de cea a băieților. Desigur,  ar fi fost frumos să obținem  o medalie de aur și la masculin, dar nu a fost să fie, poate că o să fie la anul. În orice caz, orele de antrenament, munca uriașă depusă de acești sportivi și de  antrenor au dat rezultate.  Să nu uităm că Mădălina este în primul an de seniora, știu că muncește enorm, și am toată speranța că se va califica la jocurile olimpice de la Rio 2016. Kriszta, medaliată cu argint, este foarte tânără, știu că și-a dorit medalia de aur, dar adversara ei din finală a avut mai multă experiență, care până la final și-a spus cuvântul.”

Cosmin Trofin: de două ori campion naţional

Un rezultat deosebit şi-a pus în palmares şi atletul Cosmin Trofin, antrenat de  Revesz Katalin, care s-a întors acasă de la Campionatele Naționale de juniori II, cu două medalii de aur pe care le-a obţinut la proba de 800 m, cu timpul de 1,54,38, precum şi la  proba de 1500 m, pe care a finalizat-o pe primul loc, cu timpul de 3,55,42.

Felicitări sportivilor şi antrenorilor Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe!

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail