Salutăm determinarea domnului senator Marius Obreja de a rupe colaborarea PNL – PSD în județul Covasna, în cazul în care nu se vor aplica în cel mai scurt timp măsurile din protocolul de colaborare și dacă PSD Covasna nu se repliază din zona înțelegerii pe care acest partid o are cu UDMR. Am vorbit despre înțelegere la nivel USL, dar în fond despre PSD și PNL, deoarece nu am colaborat niciodată în plan local cu PC, dar nici cu PSD lucrurile nu au stat prea bine, atât la nivel municipal, cât și județean, ambele organizații convenind să meargă singure în alegerile locale de anul trecut.

Nu vrem să credeți că nu suntem adepții dialogului constructiv, dar nici nu putem tăcea la nesfârșit și vorbi doar în interiorul USL, așa cum ne cere domnul deputat Grama. Noi, liberalii din zonă, suntem adepții inițiativelor proprii și avem un cult pentru dreptul la opinie, astfel încât nu ne este teamă de reacții adverse și păreri contradictorii, ba chiar credem că dezbaterile pot oferi clarificări mai mult decât necesare opiniei publice. De exemplu, nu înțelegem nici până acum cum este posibil ca domnul ministru al Educației, Remus Pricopie, membru PSD, să nu-și fi găsit vreme să analizeze cererile și propunerile noastre scrise, dar și apelurile noastre publice de schimbare din funcție a doamnei Keresztely Irma, consilier județean al UDMR.

Am remarcat de curând că dl. deputat Horia Grama se întreabă retoric ce vrea UDMR și se face că nu înțelege dublul discurs al liderilor formațiunii, unul soft” la București și unul hard” în teritoriu, dar ținem să îi reamintim că partidul domniei sale colaborează constant cu UDMR în Covasna, nu altcineva? Cum altfel să ne explicăm prezența la dezbaterea despre regionalizare a domnului Dragnea braț la braț cu președintele Consiliului Județean Covasna, domnul Tamas Sandor? Sau păstrarea a aproape tuturor directorilor de instituții deconcentrate în județul Covasna, majoritatea de la UDMR, iar aici nu putem să nu reamintim exemplul deja clasic al doamnei Kerestely Irma care a depășit 3 cincinale în fruntea I.Ș.J. Ce credeți că este în mintea doamnei Keresztely, care se consideră unica și inegalabila conducătoare, care a dus învățământul covăsnean pe înalte culmi de progres și civilizație”? Cât de jos trebuie să ajungem ca să ne se ia o decizie? Suntem în cădere liberă, al doilea an consecutiv pe locul 3 de la coadă în țară, măsurile lipsesc cu desăvârșire, chiar dacă promovabilitatea a fost 0 la unele licee și de câteva procente în acest an, iar doamna Keresztely spune că se vor analiza cauzele și se vor aplica măsuri…

Dar dacă domnul Grama nu scoate o vorbă despre subiect, ca și cum nu l-ar cunoaște pe colegul domniei-sale, domnul ministru Pricopie, iată ce susține doamna Pârvan Rodica și dânsa, asemeni doamnei Keresztely, tot de vreo 16 ani consilier local din partea PSD și directoare la Liceul Constantin Brâncuși: Păi acum, chiar nu fiecare de pe stradă cere demisia doamnei Irma. Nu că ne-am iubi extraordinar, este şefa mea ierarhică şi am lucrat din ’95, am tot lucrat împreună, dar parcă nu mi-a picat bine şi ştiţi de ce? Pentru că, m-am gândit că într-o zi mi se poate întâmpla şi mie o chestie de genul ăsta.” (Rodica Pârvan, 8 aprilie 2013, ședința Consiliului Local Sfântu Gheorghe)

Nu mai avem multe lucruri de adăugat acum, dar tot ni se pare incredibilă toleranța Ministerului Educației, condus de un reprezentant PSD și vă invităm pe dumneavoastră să analizați și să trageți concluziile dintre cele 3 ipoteze posibile: ori activitatea doamnei inspectoare este extrem de apreciată și domnilor de la București nu le pasă deloc de învățământul din județul Covasna, ori credem că este una dintre persoanele care nu pot fi înlocuite de nimeni altcineva sau pur și simplu dânsa nu poate fi demisă din cauza celei de-a doua coabitări apărute subit după alegeri, după cea PSD – Băsescu, cea dintre PSD – UDMR. Este bine să știți oameni buni, mai ales cei care ați votat pentru românii din Covasna”, ca să citez mesajul din campanie al PSD…

Mădălin Guruianu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail