Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Secuiesc au fost sesizaţi, sâmbătă,  printr-un apel telefonic prin Serviciul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112, despre faptul că pe raza comunei Cernat s-a produs un accident de circulaţie, iar autorul acestuia a părăsit locul faptei.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, a stabilit că  numita M. A. din în comuna Cernat, în timp ce se deplasa pe partea stângă a unui drum aflat în apropierea Drumului Comunal 4, a fost lovită de un autoturism care a părăsit locul faptei.  Victima a fost transportată la Spitalul mun.Tg. Secuiesc iar în urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că starea acesteia nu necesită internarea.

Totodată s-a reuşit identificarea autorului faptei în persoana numitului L.C. din comuna Cernat, care a fost supus testării cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a stabilit că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul  a fost condus la Spitalul Mununicipal Tg.Secuiesc unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care avea în aerul expirat o concentraţie de alcool peste limita legală.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail