Conducerea PNL Covasna afirmă că nu a fost invitată la dezbaterea publică pe tema proiectului de regionalizare, organizată recent la Balvanyos de Ministerul Dezvoltării Regionale, în schimb a constatat că organizatorii au fost „foarte interesaţi” de părerile UDMR pe marginea acestui subiect. „Probabil că domnii de la PSD au fost foarte interesaţi de părerile celor de la UDMR şi foarte puţin interesaţi de părerile celor de la PNL. Nu am primit nicio invitaţie oficială, nici în numele cabinetului senatorial, nici în numele partidului, în numele absolut nimănui. Nu am primit nicio invitaţie, nici verbală, nici în scris, în niciun fel (…) Am crezut că dezbaterile de genul acesta se organizează invitând anumiţi oameni ale căror păreri vrei să le auzi. Putem crede, totuşi, că având un singur senator român în judeţul Covasna, pe domnul Marius Obreja, am fi putut să primim o invitaţie la un asemenea eveniment”, a spus Mădălin Guruianu.
Acesta a mai adăugat că reprezentanţii PNL nu au dorit să ia parte la această dezbatere „în mod demonstrativ”, aşa cum au făcut reprezentanţii altor partide, printre care Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania şi cei ai Partidului Civic Maghiar. „Faptul că nu am participat la dezbatere nu înseamnă nicidecum că nu avem o părere tranşantă cu privire la proiectul de regionalizare, pe care o vom prezenta la momentul potrivit” a mai spus Mădălin Guruianu.
În replică, preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama a declarat că invitaţiile nu au fost făcute de social-democraţi, ci de Consiliul Judeţean şi o firmă angajată de Ministerul Dezvoltării, prin urmare nu i se poate aduce nici un reproş. „Nu noi am fost organizatorii (…) Nici noi nu am primit invitaţie în scris, ne-am dus acolo în baza unei invitaţii verbale. Dar, după cum s-a văzut nu a fost o reuniune cu invitaţii speciale, cu locuri rezervate. Domnul Guruianu să nu se mai dea victimă, putea să vină dacă vroia”, a spus Grama.
La dezbaterea publică ce a avut loc vinerea trecută de la Balvanyos au participat aproape 200 de persoane, printre care vicepremierul Liviu Dragnea, primari şi reprezentanţi ai administraţiei locale din judeţele Covasna, Harghita, Mureş, precum şi parlamentari, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din cele trei judeţe. Evenimentul a făcut parte din seria de dezbateri locale organizate de MDRAP pentru definitivarea propunerilor privind procesul de regionalizare-descentralizare.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail