Aşa cum am promis, dar după o mică pauză, încerc să vă supun atenţiei unele aspecte despre sportul covasnean, în special despre cel din Sf. Gheorghe.

   O bucurie pentru iubitorii fotbalului este promovarea echipei din Păpăuţi în Liga a III-a, o promovare meritată, după ce am văzut meciul  de la Sf. Gheorghe în care au învins fără drept de apel echipa locală, iar în meciul de baraj au învins la scor contracandidata. Deci, se poate! Unde este implicare, ambiţie şi organizare, apar şi rezultatele. Sunt convins că cel care are un merit important în obţinerea acestui  rezultat este primarul comunei Zagon, Kiss Iosif, care, ajutat de unii oameni de afaceri din zonă a făcut posibilă această promovare.

Din păcate, la Sf. Gheorghe nu se reuşeşte acest lucru cu toate că în ultimul an s-a observat o implicare deosebită a doi iubitori ai fotbalului, respectiv dl. Dioszegi Laszlo şi dl.Pozna David, dar lipsa de implicare din ultimii 5-6 ani a lăsat urme. Lipsa jucătorilor de valoare se observă, generaţii întregi de juniori se pierd neavând continuitate. Dar, după cum se aude, pentru campionatul viitor investiţiile vor creşte, iar implicarea factorilor locali va fi mai consistentă.

Rezultate bune a avut şi echipa de baschet, chiar dacă locul V este sub rezultatele din anii trecuţi, însă  sistemul competiţional este mai complicat, iar dacă pierzi un meci important, în loc să joci pentru titlu, joci pentru locurile V-VI. Aud că ne-am înscris în Cupele europene. Vor veni echipe din afară, şi aşa municipiul nostru va fi cunoscut şi în comunităţile de unde aceste echipe provin.

Un rezultat foarte bun a obţinut echipa de fotbal în sală care a jucat finala pentru titlu de campioană. Am pierdut, dar am pierdut frumos. Bravo băieti!

Se pare că, în sfarşit, factorii de decizie din MTS, la propunerea factorilor competenţi locali (stiţi la ce mă refer) au găsit omul potrivit pentru conducerea C.S.M. Au dispărut lacătele, cartelele, interdicţiile, şi-acum iubitorii de mişcare pot, în baza programului stabilit  împreună cu conducerea clubului, să alerge  pe pista de tartam, chiar şi la lumina reflectoarelor.

Ce frumos a fost de Zilele Sportului Covasnean, de Ziua Copilului. Sute de copii împreună cu părinţii s-au bucurat de baza sportivă a C.S.M. Fotbal, handbal, lupte, judo, tenis de masă, atletism  copii, tineri,vârstnici…Parcă sportul a revenit în atenţia tuturor. O deschidere spre sport a celui care conduce C.S.M. este un lucru firesc, o bază sportivă care începe să arate din ce în ce mai bine, o bucurie pentru toţi. Intrăm în normalitate.

Observ că s-a îmbunătăţit substanţial cooperarea cu Primăria Sf.Gheorghe,  existând un sprijin important din partea  celei din urmă. Curăţenie, disciplină, se renovează Sala sporturilor, se îmbunătăţesc condiţiile de pregătire pentru sportul de performanţă. Sportivii sunt multumiţi, încep să apară rezultatele: medalii, tilturi naţionale, sportivi calificaţi la concursuri europene, internaţionale….

Felicitări d-le George Carcadia, mulţumiri celor care au avut inspiraţia a te propune pentru această funcţie. Omul potrivit la locul potrivit….

Sper ca lucrurile să fie aşa şi în viitor,  să existe continuitate şi să nu apară, specific nouă, măsuri de genul  că acolo unde ceva merge bine, sunt rezultate,  ceva trebuie schimbat…

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail