În acest an, când  credincioşii ortodocsi au sărbătorit, în aceeaşi zi de luni, a doua zi de Rusalii şi  Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, peste 2000  de persoane din judeţ şi din  mai multe localităţi ale ţării au fost prezente  la Hramul Mănăstirii  „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Valea Mare. Ca de fiecare dată, de 14 ani încoace, aceştia au luat parte la slujba  oficiată de I.P.S. Ioan Selejan, Episcopul Covasnei şi Harghitei care, pe lângă hrana sufletească  dăruită tuturor celor prezenţi, a împărţit şi un număr de 350 de steaguri tricolore, îndemnându-i pe credincioşi să le păstreze  cu sfinţenie  în casele lor şi să le arboreze cu mândrie la toate marile sărbători naţionale şi religioase.  „A fost un moment impresionant şi emoţionant. Patru coruri au cântat Imnul României  „Desteaptă-te române”, în timp ce în vânt fluturau 350 de steaguri  roşu, galben şi albastru” a spus  IPS Ioan Selejan.

 

Oamenii mai cred în Dumnezeu

 

Primarul comunei Valea Mare, Gheorghe Avram, care  i-a avut  alături pe parlamentarii covăsneni  Horia Grama şi Marius Obreja, pe prefectul judeţului Covasna, Dumitru Marinescu precum şi pe primarii din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, din Barcani, Gheorghe Marin ( îmbrăcat într-un frumos costum popular) şi din Sita Buzăului, Nicolae Stoica, a trăit cu multă bucurie  evenimentele organizate de Hramul Mănăstirii  „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”  din localitate.

 

„Sunt mulţumit pentru că a avut o amploare peste aşteptări, au venit oameni din toate colţurile ţării,  peste 2000 de persoane. Această participare  în număr  atât de mare  ne  arată  că oamenii mai cred în Dumnezeu. Îl felicit pe părintele stareţ Părintele Ilie pentru tot ce face ca Mănăstirea să meargă înainte, deşi se  simte lipsa părintelui Avram, trecut la cele veşnice. Suferim toţi,  dar mergem înainte şi, cu siguranţă va fi bine. Mănăstirea nu e a mea, nu e a părintelui,  ci e a tuturor credincioşilor care vin să se închine în acest sfânt locaş,  iar acest lucru s-a văzut şi la slujba de astăzi când aceştia au fost prezenţi, în număr atât de mare. Cât despre cele 350 de steaguri dăruite de I.P.S. Ioan Selejan,  care au fluturat, valuri,  a fost o treabă înălţătoare  în credinţă, în Dumnezeu şi  în credinţa că noi, ca naţiune, vom merge înainte şi vom birui”  ne-a mărturisit primarul comunei Valea Mare, Gheorghe Avram.

 

Maria Graur

[nggallery id=61]

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail