O elevă de la Liceul Tehnologic „Apor Péter” din Târgu  Secuiesc și o elevă de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din  Sfântu Gheorghe vor reprezenta județul Covasna la Concursul Naţional pe Teme de Protecţia Consumatorilor „Alege! Este Dreptul Tău” 2013, ediţia a XI-a.

Concursul Naţional pe Teme de Protecţia Consumatorilor „Alege! Este Dreptul Tău” 2013  va avea loc în perioada 25-29 iunie, în Tabăra Şcolară „New Paradise” din Eforie Sud, judeţul Constanta.

Potrivit comisarului șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna, Mircea Diacon, judeţul nostru va fi reprezentat la acest concurs de elevele Pasca Otilia Sabina cl. a XI –a, de la Liceul Tehnologic „Apor Péter” din Tg. Secuiesc şi Gavriluţă Olga Cristina clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sf. Gheorghe, cele două eleve fiind cele care au câştigat etapa judeţeană a concursului organizat în cursul lunii martie a.c.,  cu prilejul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor. Cele două eleve vor fi însoţite de domnul profesor Pârvan Mihai, profesor delegat din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna.

Faza judeţeană a concursului a fost organizată de CJPC Covasna, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi Instituţia Prefectului judeţului Covasna. La acea etapă au participat 14 elevi din clasele IX-XI, din patru şcoli: Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc şi Liceul Tehnologic „Berde Aron”. Elevii au avut atunci de completat un test grilă şi de alcătuit un eseu cu tema „Informarea completă, corectă şi precisă- un drept şi o necesitate pentru consumator”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail