Aproape 30 de elevi de la mai multe licee din municipiul Sfântu Gheorghe, care au iniţiat şi condus acţiunile de protest pentru recuperarea banilor de navetă, au fost premiaţi miercuri de Consiliul local municipal Sfântu Gheorghe.

Iniţiativa a aparţinut preşedintelui Comisiei de tineret şi sport, Nemes Elod (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), care a susţinut deschis protestele şi care consideră că nu doar notele la învăţătură şi purtare contează, ci şi atitudinea şi implicarea tinerilor în acţiuni de interes comunitar.

Nemes Elod a declarat pentru AGERPRES că, în urma protestelor, Ministerul Educaţiei a plătit o parte din sumele restante celor aproape 200.000 de elevi navetişti din ţară, adică 20 de milioane de euro, reprezentând 30% din datorie.

”Azi am primit o scrisoare din partea ministrului Educaţiei în care ni se promite că vor fi achitate sumele restante şi că legea va fi schimbată ca să nu se mai întâmple astfel de lucruri (…) Dacă elevii nu vor primi toţi banii de navetă până la toamnă atunci vom fi nevoiţi să ieşim din nou în stradă, iar de data aceasta vom cere şi demisia ministrului Educaţiei. Până acum nu am cerut acest lucru, deşi timp de opt luni de zile nu s-au decontat abonamentele de navetă’, a spus Nemes Elod.

Elevii premiaţi au primit diplome şi cărţi , iar în cadrul ceremoniei au fost prezentate imagini înregistrate în timpul protestelor începute în luna mai şi derulate pe parcursul mai multor săptămâni. Elevii au strâns semnături, au trimis petiţii, au organizat greve japoneze şi flash-moburi în faţa mai multor licee din judeţ, precum şi un marş şi un miting în faţa Inspectoratului Şcolar din Sfântu Gheorghe.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail