Să faci voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară este o responsabilitate imensă, dar şi o bucurie pe măsură. Să aduci zâmbetul pe buzele copiilor si să intri în legătură cu copiii cu cerinţe educaţionale speciale, este o experienţă educaţională deosebită, să interconectezi printr-ospunte de legătură, prin care să intercomunicăm noi voluntarii şi copiii, într-un mod valoros, este o experienţă  unică pe care o trăieşti destul de rar în viaţă.

Într-o zi frumoasă de vară -17 iunie- ne-am încheiat activităţile din cadrul parteneriatului realizat de Colegiul Naţional Mihai Viteazul” cu Şcoala Gimnazială Specială-Structura Olteni, pentru acest an şcolar cu o activitate în care ne-am inspirit de la fluturi. Ei reuşesc să aibă un zbor liniştit, lipsit de turbulenţe, în ciuda faptului că pentru ochii noştrii ei par foarte săltăreţi şi nesiguri. Ei au o mare capacitate de a-şi schimba stilurile de zbor, de a le utiliza succesiv, adaptându-le astfel diferitelor împrejurări. Asemeni lor, am vrea să putem învăţa împreună să

zburăm” spre visurile noastre indiferent de unde pornim.

Am intrat în lumea fluturilor  coordonaţi  de către doamnele profesoare Elena Suncă şi Staicu Ioana, şi ajutaţi de  elevii voluntari  din clasele a X-a B, a V-a B şi a XI-a E de la Colegiul Naţional „ Mihai Viteazul”. Fluturii şi florile le-am adunat într-un colaj artistic prin care am readus în  inimile copiilor   sentimentele de   bucurie faţă de cel mai frumos anotimp al anului ,vara.

Am avut o  surpriză: „Zmeiele”. Surpriza noastră a fost provocarea la un concurs de înălţat zmeie. Considerată un semn al afecţiunii, a fost apreciată foarte mult de către copii, aceştia s-au întrecut  într-o frumoasă competiţie din care au câştigat cei mai curajoşi.

Ne bucurăm că am petrecut împreună o frumoasă zi, plină de culoare, poezie şi încredere în propriile puteri.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail