Zilele trecute au fost publicate rezultatele probei B din cadrul examenului de bacalaureat, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) la începutul acestei săptămâni, la proba de competenţe lingvistice în limba maternă, ce s-a desfăşurat în perioada 12-14 iunie (a.c.), 646 elevi au primit certificat de utilizator experimentat, 226 au primit certificat de utilizator avansat şi 25 – de utilizator de nivel mediu.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă s-au înscris 1139 candidaţi. Dintre aceştia, 206 au fost echivalaţi iar 36 de candidaţi nu s-au prezentat.

Luni a început proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D). Aceasta se va încheia vineri, 21 iunie, iar în perioada 25-28 iunie (a.c.) se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail