Consiliul local Sfântu Gheorghe a scos la concurs postul de director al Teatrului românesc „Andrei Mureşanu”, rămas vacant în urma demisiei regizorului Horaţiu Mihaiu, data limită pentru depunerea candidaturilor şi proiectelor de management fiind 28 iunie. 
Viitorul manager al teatrului va avea un mandat de patru ani, iar, potrivit condiţiilor impuse în caietul de sarcini, va trebui să contribuie la diversificarea ofertei culturale a instituţiei, să atragă un număr mai mare de spectatori, să manifeste o mai largă deschidere către comunitatea locală, să realizeze cel puţin cinci premiere anual şi să se implice în atragerea de fonduri extrabugetare, inclusiv pentru reamenajarea clădirii fostului cinematograf „Arta” din Sfântu Gheorghe unde va funcţiona viitorul sediu al teatrului.
Printre condiţiile de participare la concurs se numără studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă, experienţă managerială de cel puţin patru ani şi experienţă de minimum cinci ani în domeniul artei teatrale.
Concursul se va desfăşura în două etape şi va consta în evaluarea proiectelor de management de către comisia de examinare şi un interviu, ce va avea loc pe data de 9 iulie, la sediul Primăriei din Sfântu Gheorghe.
Fostul director al Teatrului Horaţiu Mihaiu a demisionat în urmă cu câteva luni, în semn de protest faţă de modul de evaluare a activităţii sale manageriale de anul trecut şi faţă de componenţa comisiei care l-a notat cu 6,67. Mihaiu a declarat că nota este „jignitoare” şi că cei trei membri ai comisiei nu sunt specialişti în teatru, prin urmare nu au capacitatea profesională de a-l evalua.
Mihaiu a mai fost director al Teatrului „Andrei Mureşanu”  între anii 2007-2009, când a plecat tot prin demisie nemulţumit de condiţiile de lucru şi subfinanţarea instituţiei. Dealtfel şi alţi directori, printre care dramaturgul Radu Macrinici, criticul Doru Mareş şi regizorul Florin Vidamski au plecat din teatru tot prin demisii. AGERPRES/(AS – Oana Mălina Negrea)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail