Începând de ieri, o mică parte dintre deţinătorii de autoturisme vechi din judeţul Covasna, care doresc să le predea în cadrul programului „Rabla”, au intrat în posesia tichetelor valorice în valoare de 6.500 lei.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) www.afm.ro, în toată ţara au fost distribuite 4289 tichete către 334 de firme colectoare. În acestă primă tranşă, judeţului Covasna i-au fost repartizate  un număr de  51 de tichete. Mai precis, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul AFM, fiecare dintre cei trei colectori din judeţ a primit câte 17 vouchere.

Deşi numărul tichetelor a fost cu mult mai mic decât numărul celor interesaţi, se pare că,  la Sfântu Gheorghe, oamenii au fost înţelegători. „Atmosfera a fost astăzi plină de speranţe, dar prea mulţi nu au beneficiat până la urmă şi de rezultat. Am primit  17 vouchere fiecare (n.r. – dintre cei trei colectori), deci în total 51 de tichete. Asta ar însemna 25 % din totalul tichetelor pe care urmează să le primim anul acesta (…) Dar oamenii au fost foarte înţelegători”, ne-a spus, ieri, directorul societăţii  Ariadne SRL din Sfântu Gheorghe, Pozna Dávid.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, anul acesta vor fi emise 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail