Săptămâna  3-7 iunie a marcat o perioadă extrem de rodnică la Școala „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe. În cadrul celei de-a  II-a etape a proiectului național ,,Școala mea verde” elevii și cadrele didactice au avut  sarcina de a colecta selectiv o cantitate cât mai mare de materiale refolosibile: hârtie, cartoane,PET-uri,dar și  deșeuri  metalice.

O adevărată competiție  a cuprins toată școala: de la cei mai mici la cei mari,elevi și părinți deopotrivă, fiecare clasă a vrut să contribuie cu o cantitate cât mai mare de deșeuri pentru a ajuta școala să câștige acest concurs național, având în vedere premiul cel mare… reabilitarea clădirii.

Ziua de joi a fost ziua hârtiei-toată maculatura colectată a fost transportată și predată. Nu a fost nici un elev care să nu fi fost implicat în această colectare…Am fost tare harnici- am colectat peste 800 kg de hârtie!

Vineri au urmat PET-urile…Ce distracție!!!Pungi,saci,cutii arhipline cu material plastic ! Deși a plouat mărunt,elevii au fost curioși să vadă ,, cum înghite mașinăria asta curioasă ” de la TEGA  atâtea sticle de plastic??? Dar cum se cântăresc ele? De unde aflăm ce cantitate am strâns ?

Un lucru este cert : la ciclul primar elevii din clasa a IV-a A s-au dovedit a fi cei mai harnici! Au colectat peste 650 de PET-uri  pe care le-au și numărat, ca să fie siguri că premiul anunțat la nivelul școlii este a lor.

După încheierea celei de-a II-a etape așteptăm cu nerăbdare ultima sarcină. Elevii școlii participă cu regularitate la astfel de concursuri,dar acum parcă este altfel…De mult nu a mai fost  atâta entuziasm și bună dispoziție în clase, și asta în timp ce se lucra pentru o cauză nobilă.

Nu ne este indiferent rezultatul ori clasamentul, dar un lucru este sigur : activitățile ,,verzi ”din  ultimele săptămâni au dovedit că atunci când scopul este precis,  suntem în stare de fapte mari !

Prof. Gruman Rozalia,

Coordonator proiect

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail