În perioada 7 – 9 iunie a.c., aproximativ 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna vor asigura măsurile de ordine la manifestările cultural-artistice şi sportive, care se vor desfăşura în mai multe localităţi ale judeţului.

Astfel, vor asigura buna desfăşurare a Zilelor Oraşului Baraolt, Zilelor KSE Târgu Secuiesc şi la manifestările prilejuite de zilele localităţilor Catalina şi Bicfalău. Totodată, jandarmii covăsneni vor asigura măsurile de ordine publică la Festivalul Ansamblurilor Populare ce va avea loc pe Dealul Perko.

Pentru prevenirea apariţiei oricărui incident, jandarmii recomandă cetăţenilor:  să respecte regulile stabilite de organizator;  să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale pentru a evita furturile din buzunare;  să evite consumul excesiv de alcool;

– să nu poarte asupra lor arme albe sau de foc;  să evite cunoştinţele ocazionale sau persoanele care oferă spre vânzare diferite „chilipiruri”;  să identifice patrulele de ordine publică şi traseele de deplasare ale acestora pentru a le apela cu uşurinţă;  să solicite ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine.

Jandarmeria Covasna recomandă cetăţenilor ca, în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, să se adreseze direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau să solicite sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail