În perioada 26 – 30 mai 2013 a avut loc, la Constanţa, cea de-a treia ediţie a Trofeului Litoral şi a XX-a ediţie a Jocurilor Naţionale ale persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap (AJCSPH), în colaborare cu Comitetul Naţional Paralimpic şi Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean.

Amploarea acestui eveniment este dată de faptul că la ambele competiţii sportive s-au înscris 12 delegaţii sportive din 11 judeţe ale ţării, printre care s-au aflat şi 3 membri ai echipei Show Time: Mocanu Marius, Forro Gabor şi Tobias Piroska. Aceștia au participat la mai multe probe reuşind să cucerească 5 medalii. Astfel Tobias Piroska a obţinut locul II și titlul de vicecampioană la tenis de masă individual, locul I la tenis de masă pe echipe cu sportiva Corina Covaciuc de la Sporting Club Galaţi şi locul III la aruncarea greutăţii. Perechea formată din Mocanu Marius şi Forro Gabor a reuşit să surclaseze echipe puternice, astfel, după un final cu emoţii au reuşit să cucerescă locul III la tenis de masă pe echipe. La finalul competiţiei, echipa a fost felicitată de primarul municipiului Constanţa, domnul Radu Mazăre.

Marius Mocanu, reprezentantul echipei Show Time de la această competiţie, ne-a declarat: „Suntem onoraţi că am participat la acest eveniment sportiv chiar dacă bugetul clubului este redus. Am facut în aşa fel încât am reuşit să participăm şi să câştigăm aceste medalii pentru care am muncit mult. Suntem mândri că am reprezentat municipiul Sf. Gheorghe şi implicit judeţul Covasna. Mulţumim Consiliului Local Sf. Gheorghe pentru încrederea si aportul financiar oferit. Sperăm şi avem încrederea că pe viitor se vor implica şi alţi factori de decizie sau societăţi comerciale în ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi în a participa la competiţii sportive, fie acestea şi de nivel judeţean”.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail