Sindicatul Sanitas a înaintat un ultimatum administratorilor hotelului Montana din staţiunea Covasna prin care cere respectarea drepturilor angajaţilor şi plata salariilor restante, ameninţând că, în cazul nesoluţionării revendicărilor, va organiza acţiuni de protest.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că angajaţii hotelului nu au mai primit salariile dinainte de Paşti, ultimii bani fiindu-le plătiţi la avansul din luna aprilie. El a menţionat că a trimis o înştiinţare administratorului hotelului, prin care a cerut, printre altele, revocarea din funcţie a managerilor acestuia, semnarea unui protocol privind politica de personal pe următorii 2-3 ani, stabilirea unui sistem de salarizare coerent şi corect şi acordarea tichetelor de masă.

Liderul Sanitas Covasna a subliniat că dacă până vineri nu va primi un răspuns, atunci săptămâna viitoare va organiza prima acţiune de protest în faţa hotelului, la care vor participa circa 200 de sindicalişti.

„Aşteptăm un răspuns până vineri. Dacă nu îl primim atunci miercurea sau joia viitoare vom organiza un protest în faţa hotelului. Şi vom continua aşa în fiecare săptămână până la soluţionarea problemelor. Vom aduna 200 de sindicalişti, atât de la Montana, cât şi de la alte hoteluri din staţiunea Covasna, de la Spitalul de Cardiologie, de la Ambulanţă, care se vor solidariza”, a spus Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, hotelul Montana are 75 de angajaţi care în timpul verii vor trebui să asigure servicii unui număr de aproape 300 de turişti ce vor veni la odihnă sau tratament.

Vasile Neagovici a afirmat că a înştiinţat şi conducerea Confederaţiei Sindicale „Frăţia”  despre situaţia de la Covasna, menţionând că hotelul Montana face parte din portofoliul Sind Tour Trading deţinut de această confederaţie, dar este administrat de o firmă timişoreană care în anul 2011 a preluat activele sub contract de management pentru o perioadă de nouă ani.

El a susţinut că este „penibil şi ruşinos”  ce se întâmplă la hotelul Montana, pentru că, practic, din cauza firmei intermediare, sindicatul a ajuns să se lupte pentru drepturile sindicaliştilor într-o societate aflată în patrimoniul sindicatelor.

„Noi ar trebui să fim un exemplu în ce priveşte respectarea drepturilor sindicaliştilor. E penibil şi ruşinos că trebuie să mă lupt pentru drepturi într-o societate care aparţine celei mai mari confederaţii sindicale din ţară, din care face parte şi Sanitas”, a spus Vasile Neagovici.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail