Primele rezultate ale proiectului „Școala mea verde” au fost afişate, zilele trecute.  Conform informaţiilor publicate pe site-ul www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde, printre şcolile care au îndeplinit toate condiţiile de înscriere şi au fost selectate pentru a trece în etapa a II-a a concursului se numără şi  Şcoala Gimnazială „Ady Endre”, Sfântu Gheorghe.

„Este o veste extraordinară! Noi ne-am înscris în acest concurs pentru că de ani de zile organizăm activităţi pe teme ecologice (…)  În dosarul de înscriere a trebuit să  prezentăm situaţia şcolii şi ce anume ar trebui reparat la noi (…) Noi am încercat, şi chiar dacă nu ştiam ce va fi mai departe, am şi făcut deja nişte paşi (…) Noi am făcut şi o analiză a activităţilor pe care le-am desfăşurat în acest domeniu (…) Recent am amenajat curtea din faţa şcolii cu flori”, ne-a spus doamna prof. de la Şcoala Gimnazială „Ady Endre”, Gruman Rozalia. Potrivit acesteia,  săptămâna viitoare ar putea avea loc, în cadrul şcolii, o acţiune de colectare selectivă de deşeuri.

Lansat la începutul acestei luni de Echipa „Let’s Do It, Romania!”, proiectul „ Școala mea verde” are ca obiectiv principal responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde, proiectul se adresează unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare.

Potrivit aceleiaşi surse, proiectul îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu şi nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor. Astfel, conform sursei amintite, şcolile implicate vor derula acţiuni de educare ecologică în comunitatea locală, în vederea colectării unei cantităţi cât mai mare de deşeuri, în mod selectiv. „Între școlile înscrise în proiect va exista o competiție care la final va desemna cel puțin o unitate de învățământ care se va bucura de o reamenajare (izolare termica, instalație încălzire, renovare/schimbare acoperiș, corpuri de iluminat ecologice etc)”, se arată pe site-ul amintit.

Termenul limită de înscriere a fost 21 mai (a.c.).

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail