Ambasadorul Macedoniei la Bucureşti, Pande Lazarevski, a efectuat o vizită protocolară în judeţul Covasna, în cursul zilei de joi, săptămâna trecută. Diplomatul a fost  întâmpinat de Georgeta Gheorghiu, subprefect al judeţului Covasna, Nagy Jozsef, vicepreşedinte al  Consiliului Judeţean şi de  Czimbalmos Kozma Csaba, administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe.

Într-un comunicat de presă transmis către redacţia noastră, directorul Cancelariei prefectului, Alina Drincă, menţionează că discuţiile au început cu o scurtă prezentare a judeţului,  din punct de vedere economic, social şi cultural. Acestea s-au axat pe teme ce privesc economia judeţului, subliniindu-se aportul substanţial al turismului datorat poziționării geografice, a climei și a resurselor naturale, al agriculturii, al industriei alimentare prin prelucrarea laptelui și a cărnii, al industriei constructorare de maşini, al industriei de prelucrare a lemnului,  textilă, de confecţii şi tricotaje.

Potrivit sursei citate, scopul vizitei  ambasadorului Pande Lazarevski a fost acela de a stabili legături între instituţiile din Judeţul Covasna şi cele din Republica Macedonia, dezvoltarea relaţiilor economice, precum şi identificarea domeniilor investiţionale de interes pentru ambele părţi.

În urma întrevederii, ambasadorul a propus un schimb de materiale informative între camerele de comerţ din Macedonia şi cea din judeţul Covasna, în scopul identificării unor investiţii, posibilităţi de afaceri şi schimburi economice.

La finalul întâlnirii, cele două părţi au dat asigurări că se vor implica activ pentru a  pune bazele unei colaborări fructuoase, acestă întâlnire fiind un prim pas în realizarea acestui dezierat.

Relaţiile României cu Macedonia sunt foarte bune, Macedonia fiind o ţară cu o economie prosperă, cu o infrastructură bine dezvoltată, cu numeroase facilităţi fiscale.

În încheiere, Excelenţa Sa Pande Lazarevski a declarat: „La începutul acestui an, când am fost învestit ca ambasador, aveam un sentiment pozitiv faţă de România. Vizitând multe judeţe din ţara dumneavoastră, am ajuns să îmi placă România şi doresc să ajung să spun că iubesc România, ceea se va întâmpla curând.” (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail