În cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Covasna”, Consiliul Județean Covasna organizează astăzi, în noua sală a Sporturilor din Sfântu Gheorghe, o acțiune de informare şi conştientizare ce se adresează unui public ţintă foarte important, copiii, aceștia având un rol important în atingerea obiectivului acestui proiect exprimat foarte bine prin sloganul campaniei de promovare „Un ţinut curat. Un ţinut bogat”.

Pentru organizarea acestui eveniment, CJ Covasna  a lansat un concurs de machete din deşeuri reciclabile având ca temă importanța colectării selective şi reciclării deşeurilor pentru viața și sănătatea oamenilor. Astfel, elevii claselor VI-VII din școlile generale din municipiul reşedinţă de judeţ au avut posibilitatea să depună la Sala Sporturilor, până în cursul zilei de ieri,  machete creative produse integral din materiale reciclabile. Potrivit organizatorilor, premierea celor mai inspirate machete are loc astăzi, începând cu orele 12.30, la eveniment fiind așteptați să participe elevi din toate școlile din Sfântu Gheorghe precum și cadre didactice însoțitoare. Ceremonia de premiere va cuprinde prezentări educative despre protejarea mediului.

„Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Covasna” cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională este una dintre cele mai importante investiții în infrastructura de mediu la nivel național, fiind finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Scopul proiectului este implementarea unui sistem modern de management integrat al deșeurilor în judeţul Covasna, cu beneficii nete atât pentru comunitate, cât și pentru mediu” se arată într-un comunicat de presă transmis către redacţia noastră, de reprezentanţii Biroului de presă al Consiliului Judeţean Covasna.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail