Trei arme de foc, deținute fără drept, au fost depistate de polițiștii covăsneni într-o locuință din Întorsura Buzăului. Suspectul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă letală, fără drept.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate vineri, 17 mai a.c., pe linia respectării regimului armelor şi muniţiilor, polițiști din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice şi ai Poliţiei Oraşului Întorsura Buzăului au identificat un bărbat din Întorsura Buzăului care deţinea, fără drept, trei arme de foc. Bărbatul deținea, în locuința sa, două pistoale militare, calibrul 9 mm, în stare de funcţionare şi un revolver cu marcă, serie şi calibru neidentificate, faţă de care urmează a se stabili funcţionalitatea.

Din cercetări a reieșit că armele au fost găsite în urma unor lucrări de renovare la o clădire din localitatea Întorsura Buzăului.

De asemenea, suspectul ar fi deţinut şi 8 cartuşe militare aferente pistoalelor găsite, pe care le-ar fi tras, în scopul testării funcţionalităţii pistoalelor, într-o pădure din apropierea localităţii de domiciliu.

Cele trei arme au fost ridicate în vederea confiscării, suspectul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă letală fără drept. (IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail